Πολιτική|17.12.2019 19:40

Το δώρο και το «σήμα» της Φώφης Γεννηματά στον Αντόνιο Κόστα

Φώφη Γιωτάκη

«Περισσότερη Ευρώπη», δηλαδή την έμπρακτη στήριξη της χώρας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού, έχει ζητήσει επαναλαμβάνοντας το αίτημα σε κάθε ευκαιρία η Φώφη Γεννηματά.

Αυτό συνέβη και το μεσημέρι της Τρίτης όταν ενημερώθηκε ότι ο ομοϊδεάτης της Πορτογάλος πρωθυπουργός, Αντόνιο Κόστα επιστρέφοντας από επίσημο ταξίδι στην χώρα του έκανε μια στάση στη Σάμο για να δει εκ του σύνεγγυς την κατάσταση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό. Η αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής τηλεφώνησε στον σοσιαλιστή πολιτικό και πρωθυπουργό της Πορτογαλίας προκειμένου να ζητήσει την συμπαράσταση και την  αλληλεγγύη του, ώστε Ευρώπη να συνδράμει περισσότερο, τόσο στη φύλαξη των συνόρων, όσο και στην αλλαγή της συμφωνίας του Δουβλίνου.

Ο Κόστα είχε πάντως την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και στη Σάμο με στελέχη του Κινήματος Αλλαγής που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις. Μάλιστα ένας εξ αυτών, ο Τίτος Φραντζής του εκπροσώπησε στο καλωσόρισμα προσφέροντας εκ μέρους της κυρίας Γεννηματά στον Πορτογάλο πρωθυπουργό ένα καλάθι με ελληνικά κρασιά από τα νησιά του Αιγαίου.

«Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλες Μόριες. Δεν αντέχουν άλλο οι κάτοικοι και  είναι ντροπή για τη χώρα μας , για την Ευρώπη, για τον πολιτισμό μας να ζουν άνθρωποι , πρόσφυγες κάτω από αυτές τις συνθήκες»,  τόνισε και πάλι η κυρία Γεννηματά κάνοντας λόγο για συνθήκες εξαθλίωσης, επικίνδυνες για την υγεία τους, για τη σωματική τους ακεραιότητα και τελικά τη ζωή των προσφύγων.

Πότε θα τα ξαναπούν από κοντά η κυρία Γεννηματά με τον Αντόνιο Κόστα; Το σίγουρο είναι στην προσεχή Προσύνοδο των ηγετών του ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος στις Βρυξέλλες.

Αντόνιο ΚόσταΠορτογαλίαΜόριαΦώφη Γεννηματά