Πολιτική|17.12.2019 20:33

Η Αθήνα αυξάνει τους συμμάχους της και εκτός Ευρώπης - Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου

Newsroom

Με «ευρωπαϊκό κοστούμι» εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Γενεύη, τονίζοντας ότι η Τουρκία ανήκε πάντα και εξακολουθεί να ανήκει στην Ευρώπη. Η κυβέρνηση την ίδια ώρα, δηλώνει έτοιμη για παν ενδεχόμενο, ακόμη δηλαδή και για ένα θερμό επεισόδιο, χωρίς όμως να αποκλείει και την προσφυγή της χώρας στη Χάγη, κάτι που θέτουν μετ'επιτάσεως οι δύο πρώην υπουργοί Εξωτερικών, ο κ. Βενιζέλος και η κ.Μπακογιάννη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open TV, αυστηρό μήνυμα προς τον μεταμορφωμένο Ερντογάν της Γενεύης στέλνει ο Προκόπης Παυλόπουλος, επαναλαμβάνοντας την ξεκάθαρη ελληνική προειδοποίηση για τα παράνομα μνημόνια που έχει υπογράψει η Τουρκία με την κυβέρνηση Σαράζ της Λιβύης. Μετά από το μπαράζ τηλεοπτικών εμφανίσεων. ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην πρώτη εκτός έδρας παρουσία του, άφησε τις απειλές των τελευταίων ημερών για να θυμίσει τις ευρωπαϊκές ρίζες της Τουρκίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε: «Δεν φοβόμαστε κανένα θερμό επεισόδιο. Εμείς είμαστε προετοιμασμένοι για ο,τιδήποτε με γνώμονα πάντα την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων». Εκτός από το μήνυμα αποφασιστικότητας, η Αθήνα εντείνει την προσπάθεια για να μεγαλώσει το δίκτυο των συμμαχιών και εκτός Ευρώπης και καταγράφει την πρώτη ψήφο στήριξης από τη Μέση Ανατολή, από τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας.

Την ίδια ώρα, πακέτο πρωτοβουλιών που θα περικυκλώσουν διπλωματικά τις προκλητικές διεκδικήσεις της Τουρκίας ζητούν οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη και Ευάγγελος Βενιζέλος. Κυβέρνηση και αντιπολίτευση διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τις τελευταίες αποφάσεις της Ευρώπης κατά των τουρκολιβυκών συμφώνων.

Δείτε αναλυτικά στο ρεπορτάζ του Open TV

ΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάνυπουργείο ΕξωτερικώνΛιβύη