Μεϊμαράκης: Η Τουρκία πρέπει να αντιμετωπιστεί με κυρώσεις
Newsroom«Καλωσορίζω τα συμπεράσματα του Συμβουλίου σε ό,τι αφορά την παράνομη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης» είπε σήμερα, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ και επικεφαλής της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, σε παρέμβασή του σχετικά με τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής για την προκλητική στάση της Τουρκίας στη Μεσόγειο.
Ο κ. Μεϊμαράκης επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «η στήριξη που έλαβε η Ελλάδα και η Κύπρος από την ΕΕ, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη σταθερότητα της Μεσογείου και τη θωράκιση των θαλάσσιων συνόρων μας».
Ακολουθεί η παρέμβαση του κ. Μεϊμαράκη:
«Καλωσορίζω τα συμπεράσματα του Συμβουλίου σε ό,τι αφορά την παράνομη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης. Η στήριξη που έλαβε η Ελλάδα και η Κύπρος από την ΕΕ, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη σταθερότητα της Μεσογείου και τη θωράκιση των θαλάσσιων συνόρων μας. Αποτελεί επίσης ισχυρή απόδειξη με επιχειρήματα και απάντηση στους αβάσιμους ισχυρισμούς της Τουρκικής πλευράς. Πάρα ταύτα, όπως έχει αποδειχθεί κατ’ επανάληψη στο παρελθόν, η Τουρκική κυβέρνηση αγνοεί προκλητικά τους κανόνες διεθνούς δικαίου, στη συγκεκριμένη περίπτωση το Δίκαιο της Θάλασσας και συνεχίζει επιθετικά μια πολιτική στρατηγική η οποία καταπατά κάθε κανόνα και κεκτημένο. Με τις προκλητικές και παραβατικές τους ενέργειες, η Τουρκία και ο Πρόεδρος Ερντογάν αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση της Μεσογείου και κατ’ επέκταση της ίδιας της Ευρώπης. Συνεπώς η συμπεριφορά του περιφερειακού ταραξία, πρέπει να αντιμετωπιστεί σε Ευρωπαϊκό επίπεδο ενιαία, συντονισμένα άμεσα και με κυρώσεις. Είναι πλέον ανάγκη, με νηφαλιότητα και ψυχραιμία να εξετάσουμε τον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων μας με την Τουρκία και να αποδείξουμε έμπρακτα, ότι η Ευρώπη δεν είναι απλός θεατής».
- Αποκάλυψη OPEN για ΟΠΕΚΕΠΕ: Έβαζαν τα χρήματα σε λογαριασμό νεκρού - Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα της Κρήτης
- Γονίδιο καρκίνου: Πέθανε παιδί στην Ελλάδα που είχε γεννηθεί από το σπέρμα του Δανού δότη - Νοσεί και το αδελφάκι του
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Νέες φωτογραφίες με Τραμπ, Γούντι Άλεν, Μπιλ Γκέιτς και Στιβ Μπάνον
- Πώς το DNA των πολικών αρκούδων μεταβάλλεται και προσαρμόζεται στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής