Πολιτική|22.12.2019 21:56

Τετ α τετ Δένδια με Χριστοδουλίδη για EastMed, Λιβύη, Τουρκία

Newsroom

Η ενημέρωση για τις επαφές του Νίκου Δένδια σε Λιβύη και Αίγυπτο, νωρίτερα την Κυριακή και η προετοιμασία για την υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ για την κατασκευή του αγωγού EastMed, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών με τον Κύπριο ομόλογο του, Νίκο Χριστοδουλίδη, στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Σύμφωνα με το philenews.com, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως υπήρχε συντονισμός ανάμεσα σε Ελλάδα και Κύπρο, τόσο πριν, όσο και μετά τις επαφές του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών. «Έχουμε κοινές προσεγγίσεις και στόχους» ανέφερε αρχικά. Πρόσθεσε παράλληλα πως με τη συνεργασία «δημιουργούνται οι κατάλληλες υποδομές για αντιμετώπιση των οποιοδήποτε κινήσεων κάποιων που επιθυμούν αποσταθεροποίηση. Κύπρος και Ελλάδα κινούνται πάντα στη λογική των συνεργασιών, χωρίς να αποκλείεται κανένας».

Από την πλευρά του ο κ. Δένδιας, είπε πως ξαναβλέπει με μεγάλη του χαρά τον «φίλο Νίκο», προσθέτοντας πως τον ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της περιοδείας στον Κόλπο αλλά και των επισκέψεών του σε Αίγυπτο και Λιβύη. Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και στον αγωγό EastMed. «Συζητήσαμε για προετοιμασία υπογραφής του EastMed και ανταλλάξαμε απόψεις για τον καλύτερο συντονισμό μας για να επιτύχουμε τους στόχους μας, στο πλαίσιο πάντοτε του διεθνούς δικαίου». Ερωτηθείς για τις νέες δηλώσεις Ερντογάν, αρκέστηκε να πει πως «το διεθνές δίκαιο είναι επαρκές για να απαντούμε σε κάθε αυθαίρετη τοποθέτηση του Ερντογάν».

ΤουρκίαΛιβύηEastMedΝίκος ΔένδιαςΝίκος Χριστοδουλίδης