Πολιτική|23.12.2019 10:32

Τσίπρας σε Παπαδάκη: Γιατί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον αποκάλεσε αντιεξουσιαστή

Newsroom

«Αντιεξουσιαστική» αποκάλεσε την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Γιώργου Παπαδάκη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στον ΑΝΤ1. «Ήρθε φορτσάτη η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και άρχισε να δίνει. Πού βρήκε τα λεφτά να το κάνει και γιατί δεν το κάνατε εσείς;», ρώτησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Παπαδάκης.

«Την τσέπη σας την έχετε δει; Ωραία είναι, τα ακούς όλα αυτά, αλλά στο τέλος γίνεται ταμείο με την τσέπη του καθενός. Πέρυσι τέτοιο καιρό εσείς εδώ ασκούσατε κριτική -και καλά κάνατε- γιατί είστε η μόνη εκπομπή της τηλεόρασης που σταθερά και διαχρονικά είστε αντιεξουσιαστική. Είστε οι αντιεξουσιαστές των Μέσων Ενημέρωσης. Πολύ με εκνευρίζατε όταν ήμουν πρωθυπουργός και ορθά κάνατε. Αλλά φαντάζομαι τώρα συνεχίζετε να εκνευρίζετε άλλους», απάντησε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας. Φυσικά, ο Γιώργος Παπαδάκης ανταπάντησε: «Εύχομαι αυτή την περίοδο να εκνευρίζω τον κ. Μητσοτάκη». 

Ευθεία επίθεση Τσίπρα στην κυβέρνηση

Ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος το πρωί της Κυριακής φιλοξενήθηκε στο στούντιο του «ΑΝΤ1». Μεταξύ άλλων, ο πρώην πρωθυπουργός έσπευσε να αποδομήσει το κυβερνητικό αφήγημα για την οικονομία, τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία έχει δώσει «ψίχουλα» στους πολίτες. «Εμείς δώσαμε 3 δισ. ευρώ στους Έλληνες και η Νέα Δημοκρατία 300 εκατ. ευρώ» επεσήμανε, χαρακτηριστικά, παρότι παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «άργησε να ανακοινώσει» τα μέτρα ανακούφισης.

«Ανησυχώ για την τουρκική προκλητικότητα»

«Είμαι ανήσυχος για την τουρκική προκλητικότητα, γιατί οι Ευρωπαίοι είναι επιφυλακτικοί», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας τα εξής: «Οι αποτρεπτικές κινήσεις πρέπει να εφαρμοστούν τώρα. «Πρέπει να διεκδικήσουμε ευρωπαϊκές κυρώσεις. Αν συμβεί κάτι, θα είμαστε μόνοι μας. Οι αποτρεπτικές κινήσεις πρέπει να εφαρμοστούν τώρα. «Πρέπει να διεκδικήσουμε ευρωπαϊκές κυρώσεις».

«Κι εμείς αδειάσαμε καταλήψεις, αλλά δεν στήναμε σόου»

«Κι εμείς αδειάσαμε καταλήψεις, αλλά όχι με τέτοιο τρόπο, δεν στήναμε σόου, δεν παίρναμε τις κάμερες, δεν το κάναμε σε ζωντανή σύνδεση»

«(…) Το να είσαι ένας φιλήσυχος πολίτης, όπως ο συγκεκριμένος σκηνοθέτης, δεν τον γνώριζα, ο κ. Ινδαρές, και ξαφνικά ακριβώς επειδή ζητάς να εφαρμοστεί ο νόμος να μπαίνουνε μέσα στο σπίτι σου χωρίς άδεια, χωρίς παρουσία εισαγγελέα, να σε κακοποιούν, να σε βασανίζουν, να σε εξευτελίζουν και την ίδια στιγμή – γιατί αυτό είναι το πιο εξοργιστικό –λάθη μπορεί να γίνονται, το πιο συγκλονιστικό και σοκαριστικό ήταν η οργουελική προσπάθεια από την επόμενη στιγμή με δεκάδες παπαγαλάκια ταυτόχρονα σε όλα τα ΜΜΕ να περνάνε μία γραμμή ότι αυτός ο άνθρωπος ήταν συνεργός των καταληψιών, τα παιδιά του ήταν μέλη της κατάληψης, αντιστάθηκε κατά της αρχής, έδειρε ένα αστυνομικό. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται»

«Αυτός ο άνθρωπος υπερασπίστηκε κάτι συντηρητικό, όχι ριζοσπαστικό. Δεν υπερασπίστηκε την κατάληψη, την οικιακή του ειρήνη υπερασπίστηκε. Την ιδιοκτησία του υπερασπίστηκε. Το νόμο, το Σύνταγμα υπερασπίστηκε. Να μπεις στο σπίτι μου αλλά να είναι εισαγγελέας, να μου πει για ποιο λόγο θα μπεις»

«Ζούμε σε μία περίοδο εικονικής πραγματικότητάς που το άσπρο γίνεται μαύρο. Και που ξαφνικά μπορείς να βρεθείς όχι απλά δαρμένος αλλά και μπλεγμένος».

Αλέξης ΤσίπραςΣΥΡΙΖΑΓιώργος ΠαπαδάκηςΝέα ΔημοκρατίαΚυριάκος Μητσοτάκης