Πολιτική|23.12.2019 20:36

Χριστουγεννιάτικη πεζοπορία και εξόρμηση σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες για Καραμανλή (pics)

Τίμος Φακαλής

Ένα κάλεσμα από τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Σάββα Αναστασιάδη για επίσκεψη στο χωριό «Σοχός» λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη ήταν η αφορμή για να ανέβει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην Μακεδονία την Παρασκευή (20.12). «Είχε εκφράσει πριν λίγους μήνες την επιθυμία του να επισκεφθεί την περιοχή. Είχε χρόνια να ρθει και οργάνωσα την επίσκεψη» είπε στο ethnos.gr ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, κάνοντας το χατίρι του πρώην πρωθυπουργού.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής ο Σάββας Αναστασιάδης μαζί με τον Κώστα Καραμανλή και κοινούς φίλους ανέβηκαν στο οροπέδιο της περιοχής, έκαναν πεζοπορία, επισκέφτηκαν το εγκαταλειμμένο προσφυγικό χωριό Νέα Σεβάστεια αλλά και τα εκκλησάκια της περιοχής.

Ο πρώην πρωθυπουργός είδε το εγκαταλελειμμένο σχολείο της Νέας Σεβάστειας, συνάντησε στη διαδρομή του βοσκούς και κυνηγούς και αντάλλαξε ευχές. Επισκέφτηκε το λαογραφικό μουσείο του Σοχού και η εξόρμηση ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής με βόλτα στο χωριό όπου η παρέα τσίμπησε ελαφρά. 

Το Σάββατο (21.12) ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχασε την ευκαιρία να δει φίλους και συγγενείς στη Θεσσαλονίκη. Μεταξύ άλλων επισκέφτηκε και μία από τις πιο παλιές και παραδοσιακές ταβέρνες της Θεσσαλονίκης, τη «Δόμνα» η οποία βρίσκεται κάτω από τα βυζαντινά τείχη της πόλης και έχει μείνει στην ιστορία για τα ατέλειωτα γλέντια και τις ομηρικές… οινοποσίες των προηγούμενων δεκαετιών.

Ο Κώστας Καραμανλής διατηρεί σπίτι στη Θεσσαλονίκη και ανεβαίνει πολύ τακτικά στην πόλη ενώ και η γυναίκα του κατάγεται από πρωτεύουσα της Μακεδονίας. Ενδεικτικό είναι ότι ακόμη και όταν επισκέπτεται πόλεις της Βόρειας Ελλάδας τις περισσότερες φορές κάνει… στάση στη Θεσσαλονίκη.

Την Κυριακή (22.12) ο πρώην πρωθυπουργός επισκέφτηκε την Α’ Σερρών, τόπο καταγωγής του θείου του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Μαζί του ήταν και ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής, καθώς και ο αδελφός του Εθνάρχη, Αχιλλέας Καραμανλής.

ΣέρρεςΘεσσαλονίκηΣάββας ΑναστασιάδηςΚωνσταντίνος ΚαραμανλήςεπίσκεψηΣοχός