Πολιτική|25.12.2019 18:57

Πρόεδρος Δημοκρατίας: Ο γρίφος που καλείται να λύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Newsroom

Τον «γρίφο» με την υποψηφιότητα για την προεδρία της Δημοκρατίας καλείται να λύσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς από το βράδυ της Τετάρτης θα βρεθεί στο Μέτσοβο. Ο πρωθυπουργός θα παραμείνει εκεί μέχρι και τις 29 Δεκεμβρίου και θα πρέπει να πάρει τις τελικές του αποφάσεις έτσι ώστε με την αρχή του νέου χρόνου να προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις αναφορικά με τον νέο ένοικο του Προεδρικού Μεγάρου.

Μάλιστα το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων ο πρωθυπουργός είχε τον εξής διάλογο με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το κυβερνητικό ρεπορτάζ

Μητσοτάκης: Βουνό είχα πει θα πάω και στο βουνό θα πάω.
Δημοσιογράφος: Πρέπει όμως να κατεβείτε από εκεί με την πλάκα με το όνομα.

Το τελευταίο διάστημα έχουν ακουστεί ουκ ολίγα ονόματα που φέρονται να βρίσκονται στο πρωθυπουργικό μπλοκάκι, ωστόσο δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η έκπληξη της τελευταίας στιγμής που θα έχει να κάνει με κάποιο όνομα που δεν έχει ακουστεί. Όπως όλα δείχνουν η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνει είτε στα τέλη του Φεβρουαρίου, είτε στις αρχές Μαρτίου.

Πάντως η προεδρολογία άνοιξε για τα καλά τον Οκτώβριο από την Επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. Η κ. Γεννηματά κατά την συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου, για την ψήφο των αποδήμων, τον είχε ρωτήσει εάν έχει σκεφτεί κάποιο όνομα για το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα. Τότε ο πρωθυπουργός της απάντησε ότι θα το πράξει στις γιορτές των Χριστουγεννων όταν και θα κάνει λίγες μέρες διακοπές στο βουνό.

Ακολουθεί ο διάλογος: 

Μητσοτάκης: Ξέρω ότι η άποψή σας είναι να αποσυνδέεται η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τις πρόωρες εκλογές.

Γεννηματά: Ναι, έχουμε κάνει αυτή την πρόταση από το 2016. Αλλά να μην φτάσουμε στο άλλο άκρο, να εκλέγεται μονοκομματικός πρόεδρος με 151 ψήφους.

Μησοτάκης: Αυτό δεν είναι μόνο θέμα διαδικασίας, αλλά και προσώπου.

Γεννηματά: Σκέφτεσαι κάτι; Εχεις κάποιον στο μυαλό σου;

Μητσοτάκης: Οχι, τα Χριστούγεννα θα ξεκλέψω ένα διήμερο να πάω στο βουνό, εκεί παίρνω τις σημαντικές αποφάσεις.

Γεννηματά: Ούτε εκεί ταριάζουμε. Εγώ τις παίρνω στη θάλασσα!

Πρόεδρος της ΔημοκρατίαςΚυριάκος Μητσοτάκης