Πολιτική|03.12.2018 10:01

Τι αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ για τη σύζυγο του Γιάννη Στουρνάρα

Κατερίνα Τζαβάρα

Για τη σύζυγο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου το πόρισμα του ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει ότι η εταιρεία της έλαβε με απευθείας ανάθεση 315.609 ευρώ « διαδικασία που 'προτιμούσε' κατά κόρον το ΚΕΕΛΠΝΟ κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας». Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά τονίζεται η εταιρεία της κ. Στουρνάρα, Mindwork, είχε αναλάβει κατά την ελεγχόμενη περίοδο σειρά έργων από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο αντικαρκινικός έρανος είναι από τα μεγάλα θέματα που επίσης τίθενται στο πόρισμα με βασικό ερώτημα αν πράγματι το συνολικό  ποσό του αντικαρκινικού εράνου ανερχόταν στο ύψος των 6.500/000 ευρώ και ακόμη  και στην περίπτωση αυτή, από ποια απολογιστικά στοιχεία αποδεικνύεται η δαπάνη.

Το δάνειο των 225.000.000 ευρώ σχετίζεται με την αγορά εμβολίων και αντιϊικών φαρμάκων και στο  πόρισμα της πλειοψηφίας αναφέρεται ότι «η παραγγελία π.χ. ενός εκατομμυρίου δόσεων εμβολίων, θα οδηγούσε σε νέα παραγγελία ακόμη ενός εκατομμυρίου δόσεων, μόνον όταν είχαν εξαντληθεί οι πρώτες πεντακόσιες ή οκτακόσιες χιλιάδες δόσεις. Αντίθετα, η απόφαση που ελήφθη από τον υπουργό Υγείας μετά από εισήγηση και σχετική απόφαση των υπευθύνων του ΚΕΕΛΠΝΟ (Πρόεδρο, Δ.Σ., Διευθυντή), για αθρόα παραγγελία 16 εκατ. εμβολίων και αντίστοιχο υπέρογκο δανεισμό, ζημίωσε τα Δημόσια Οικονομικά με πρόφαση την προστασία της Δημόσιας Υγείας». Σημειώνεται ότι εμβολιάστηκαν μόλις 300.000 πολίτες.

Γιάννης ΣτουρνάραςΛίνα ΝικολοπούλουΚΕΕΛΠΝΟ