Πολιτική|02.01.2020 20:35

ΣΥΡΙΖΑ: Θετική η υπογραφή του EastMed - Να εντείνουμε τη θωράκισή του

Newsroom

Καλωσορίζουμε την υπογραφή της Διακρατικής Συμφωνίας Ελλάδας – Κύπρου - Ισραήλ, για τον Αγωγό EastMed, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, αναγνωρίζοντας τον ρόλο του έργου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνουν λόγο για έργο που συνεισφέρει καθοριστικά στην αναβάθμιση της θέσης της Ελλάδας, ως ενεργειακού κόμβου στην περιοχή και την ενίσχυση του γεωπολιτικού της ρόλου.

Στον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να αναδείξουν τη σημασία της περιόδου διακυβέρνησής τους στην επίτευξη της συμφωνίας για τον EastMed, που υπεγράφη σήμερα από Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ. «Η στρατηγική σημασία του έργου αναδείχθηκε την περίοδο 2015 - 2019, με σημαντικότερους σταθμούς την 5η Σύνοδο Ελλάδας – Κύπρου- Ισραήλ τον Δεκέμβριο του 2018, την έγκριση του έργου από την Κομισιόν τον Φεβρουάριο του 2019 και τη συνάντηση με τις ΗΠΑ, τον περασμένο Μάρτιο.

«Η κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειες θωράκισης του EastMed»

«Κατά την επόμενη περίοδο, η κυβέρνηση οφείλει να εντείνει τις προσπάθειές της για την θωράκιση του έργου, επικεντρώνοντας την προσοχή της σε τέσσερα μέτωπα», αναφέρουν από τον ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνουν πως «κρίσιμη αποδεικνύεται η στήριξη του EastMed από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ κατά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό».

East MedΣΥΡΙΖΑ