Αδωνις Γεωργιάδης: Λεφτά για 13η σύνταξη δεν υπάρχουν (vid)
NewsroomΟ υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή του Open TV «Τώρα ό,τι συμβαίνει» και τη Φαίη Μαυραγάνη, μίλησε για τη δολοφονία του Σουλεϊμανί, για την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, αλλά και τη συνάντηση με Τραμπ.
Επίσης έκανε αναφορά στα μέτρα που πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, το ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), αλλά και τις δράσεις για το μέρισμα και τον κατώτατο μισθό.
Σε σχέση με την οικονομική πολιτική και το μείζον ζήτημα των συντάξεων, ο Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως, στο πλαίσιο της κατάρτισης του νέου προϋπολογισμού, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δώσει 13η σύνταξη, καθώς χρήματα δεν υπάρχουν. Επίσης, εγκάλεσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης για τη ρητορική τους και είπε πως τα 900 εκατ. ευρώ που προβλέπονται στον προϋπολογισμό δεν μπορούν να πάνε για συντάξεις, παρά μόνο μπορούν να δοθούν ως επίδομα.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έδωσε 13η σύνταξη, δεν μπορούσε και δεν μπορούμε και εμείς. Για να δοθεί πλήρης σύνταξη χρειάζεται 1,5 δισ. Οπότε τα 900 εκατομμύρια που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό μόνο ως επίδομα μπορούν να χαρακτηριστούν» υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης.
Στην ερώτηση αν αυτό το επίδομα υπάρχει περίπτωση να πάρει μόνιμο χαρακτήρα, ο Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε πως δεν είναι αρμόδιος, «δείχνοντας» τους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών.
- «Εξελικτικό σκάνδαλο»: Αυτό το είδος ψαριού επιβιώνει για 100.000 χρόνια χωρίς αρσενικά - Πώς γίνεται
- Νέοι μπελάδες για τον Diddy: Ποινική έρευνα σε βάρος του για καταγγελίες σεξουαλικής κακοποίησης
- Δημοσκόπηση GPO: Στο 28,6% η ΝΔ, στο 15,1% η ΕΛΑΣ - 7 στους 10 θέλουν αλλαγή κυβέρνησης
- Εικόνες τρόμου από το ιρανικό χτύπημα στο Κουβέιτ: Σκηνές απόλυτης καταστροφής στο αεροδρόμιο - «Πλήγματα αυτοάμυνας» λέει η Τεχεράνη