Πολιτική|03.12.2018 12:39

Γράφουν και σβήνουν ονόµατα στο ΚΙΝΑΛ

Φώφη Γιωτάκη

Στην τελική ευθεία για τη συγκρότηση ψηφοδελτίων διατηρώντας τις ευαίσθητες ισορροπίες σε επίπεδο κορυφής βρίσκεται το Κίνηµα Αλλαγής. Οι διεργασίες και οι έντονες διαβουλεύσεις ναι µεν συνεχίζονται, ωστόσο η κλεψύδρα αδειάζει, αναγκάζοντας τη Χαριλάου Τρικούπη να επιταχύνει ρυθµούς και να κλειδώσει αποφάσεις µέχρι το «ραντεβού» της Κεντρικής Επιτροπής στις 16 ∆εκεµβρίου. Οι ενδιαφερόµενοι για την κάθοδο στις βουλευτικές εκλογές έχουν ήδη λάβει θέσεις στις περισσότερες περιφέρειες. Το ίδιο ισχύει για το σύνολο των υποψηφίων περιφερειαρχών, όπως και για τους επικεφαλής στους δήµους του Λεκανοπεδίου και της περιφέρειας.

Μια ξεχωριστή κατηγορία όµως, αυτήν των κορυφαίων στελεχών, εξακολουθεί να ταλανίζει την ηγεσία του Κινήµατος Αλλαγής, καθώς δεν έχει βρεθεί ακόµη η «χρυσή τοµή» για τη συµπλήρωση του «παζλ» χωρίς αναταράξεις. Η Φώφη Γεννηµατά, σύµφωνα µε πληροφορίες, έχει συνοµιλήσει µε τον βασικό αντίπαλό της στη µάχη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, αλλά δεν υπάρχει τελική απόφαση. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, όπως είχε δηλώσει στο «Έθνος της Κυριακής», προσανατολιζόταν στο να διεκδικήσει την επανεκλογή του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το ενδεχόµενο, όµως, της πρόωρης προσφυγής στις εθνικές κάλπες τον κατευθύνει στη µάχη της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο κ. Ανδρουλάκης «βλέπει» θετικά την κάθοδό του στον Βόρειο Τοµέα της Β’ Αθήνας – κάθε άλλο παρά το απέκλεισε, άλλωστε, όταν ρωτήθηκε προχθές κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην ΕΡΤ. Αλλες πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι έχει προταθεί στον ευρωβουλευτή να είναι υποψήφιος στον ∆υτικό Τοµέα, όπου συζητείται η κάθοδος του εκπροσώπου Τύπου του ΚΙΝΑΛ Παύλου Χρηστίδη.

Οι καλώς γνωρίζοντες, βέβαια, επιµένουν ότι τις τελευταίες µέρες κερδίζει έδαφος η εισήγηση για την ενίσχυση του ψηφοδελτίου στην Α’ Αθήνας µε την αξιοποίηση και του κ. Χρηστίδη, ο οποίος δεν θα απέρριπτε την πρόταση για το ευρωψηφοδέλτιο. Για τις Βρυξέλλες έχει ήδη… αναχωρήσει ο Γιώργος Καµίνης, ο οποίος περιοδεύει συχνά εκτός Αθηνών για την ενδυνάµωση του πανελλαδικού δικτύου των υποστηρικτών του.

Εξαιρετικά πολύπλοκο γίνεται το «παζλ» σε σχέση µε τις διεργασίες κατάρτισης του Επικρατείας. Ο αρχηγός της ∆ΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος σηµατοδοτεί, κατά πολλούς, την ενοποίηση των δυνάµεων της Κεντροαριστεράς, γι’ αυτόν τον λόγο θεωρείται αναγκαία η επανεκλογή του µε το Επικρατείας, το οποίο θα αρχίσει να συµπληρώνεται όταν, όπως όλα δείχνουν, υπάρξει απάντηση στο ερώτηµα για την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ υπογραµµίζουν ότι δεν έχει γίνει µέχρι στιγµής κουβέντα επ’ αυτού µεταξύ της Φώφης Γεννηµατά και του πρώην προέδρου του κόµµατος. Τα ίδια στελέχη εκτιµούν ότι το κεφάλαιο «Α’ Θεσσαλονίκης» έχει κλείσει οριστικά για τον κ. Βενιζέλο.

Γιώργος και Νίκος Παπανδρέου

Αν και εκκρεµεί ένα τετ α τετ µεταξύ της Φώφης Γεννηµατά και του Γιώργου Παπανδρέου, ο πρώην πρωθυπουργός κινείται ήδη στην πολιτική «πατρίδα» του, την Αχαΐα. Μάλιστα, την Παρασκευή παραβρέθηκε µαζί µε άλλους επισήµους στις εκδηλώσεις για τη γιορτή του Αγίου Ανδρέα, ενώ τοπικά στελέχη από το παπανδρεϊκό µπλοκ θεωρούν αυτονόητη την επανεκλογή του στην περιοχή. Θα είναι και ο αδελφός του, ο Νίκος Παπανδρέου, υποψήφιος στην Ευρωβουλή; Πολύ πιθανόν, αλλά δεν έχει ακόµη «κλειδώσει» η υποψηφιότητα 

Φώφη ΓεννηματάΚΙΝΑΛ