Πολιτική|08.01.2020 18:14

Ο Μητσοτάκης ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για Τραμπ και Τουρκία

Newsroom

Την Παρασκευή οι πολιτικοί αρχηγοί θα περάσουν το κατώφλι του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Βουλή για να ενημερωθούν για το τι διεμήφθη στη συνάντηση που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ χθες Τρίτη, αλλά και για όλες τις τελευταίες εξελίξεις με την τουρκική προκλητικότητα τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο μαραθώνιος των συναντήσεων θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΑλέξηΤσίπρα. Θα ακολουθήσει στις 13:00 η Επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, στις 17:00 ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο και στις 18:00 ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης. Η συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου στις 11:00.

Σημειώνεται πως από την περασμένη εβδομάδα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προιδέασε γι αυτές τις συναντήσεις. Επίσης δεν αποκλείεται οι συγκεκριμένες συζητήσεις να έχουν και άρωμα προεδρολογίας, καθώς πυκνώνουν τα ονόματα που φέρεται να βρίσκονται στο μπλοκάκι του πρωθυπουργού για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Αναλυτικά η  ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού:

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινά την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020, κατ΄ιδίαν επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Γραφείο του στη Βουλή. Συγκεκριμένα, στις 12:00 θα συναντηθεί με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Στις 13:00 θα συναντηθεί με την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, στις 17:00 με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο και στις 18:00 με τον Γραμματέα του ΜεΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη.
Η συνάντηση με τον Γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 11:00 και αυτό διότι ο κ. Κουτσούμπας θα απουσιάζει το τριήμερο στo Λονδίνο».

Δημήτρης ΚουτσούμπαςΓιάνης ΒαρουφάκηςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΠρόεδρος της ΔημοκρατίαςΚυριάκος ΒελόπουλοςΝτόναλντ ΤραμπΦώφη Γεννηματά