Πολιτική|10.01.2020 15:05

Παππάς: Για να εφαρμοστεί το διεθνές δίκαιο θα μεσολαβήσουν οι ΗΠΑ;

Newsroom

Σκληρή κριτική άσκησε στην κυβέρνηση για τα ελληνοτουρκικά ο Νίκος Παππάς. Μιλώντας στο OPEN TV και τους δημοσιογράφους Aκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη, ο τομεάρχης Οικονομίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Νότιου Τομέα Β’ Αθηνών ανέφερε: «Οταν ζητάς από τις ΗΠΑ να μεσολαβήσουν και δεν απευθύνεσαι ο ίδιος στον γείτονά σου, την Τουρκία, θα έρθει η αμερικανική πλευρά και -με γνώμονα τα δικά της συμφέροντα και τις δικές τις ισορροπίες, οι οποίες καθορίζονται εσωτερικά- θα πολιτευτεί». 

Ο Νίκος Παππάς έθεσε, μάλιστα, το παρακάτω ερώτημα: «Η διαμεσολάβηση των ΗΠΑ στα ελληνοτουρκικά θα είναι στην κατεύθυνση εφαρμογής του διεθνούς δικαίου, το οποίο αποτελεί ύψιστο διπλωματικό όπλο της χώρας μας ή θα είναι στη λογική ότι “το διεθνές δίκαιο να μη χαλάει τις σχέσεις γειτονίας”;».

Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «εμείς είχαμε καταφέρει να έχουμε και τακτική επαφή με την γείτονα και να διασφαλίσουμε δηλώσεις, αλλά και νομοθεσία στις ΗΠΑ που ήταν με την πλευρά της Ελλάδας, με την πλευρά του διεθνούς δικαίου, με την πλευρά της ειρήνης και της σταθερότητας». Αφού υπογράμμισε ότι κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ «"γκριζάρισαν" κάποια από τα κεκτημένα της χώρας», χαρακτήρισε λάθος «το κλείσιμο του ματιού του κ. Μητσοτάκη στην ενέργεια δολοφονίας του Κασέμ Σουλεϊμανί, η οποία είναι καταφανώς κατά του διεθνούς δικαίου και αποσταθεροποιεί συνολικά την περιοχή».

ΣΥΡΙΖΑΚυριάκος ΜητσοτάκηςΝίκος ΠαππάςΗΠΑΚασέμ Σουλεϊμανί