Πολιτική|10.01.2020 16:17

Γεννηματά για εκλογικό νόμο: «Με τον Μητσοτάκη συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε»

Newsroom

Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών - δείτε εδώ τι ειπώθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα.

Αναφορικά με τον εκλογικό νόμο, η κυρία Γεννηματά σημείωσε: «Συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε, εμείς δεν ψηφίζουμε μπόνους 50 εδρών. Θα το καταψηφίσουμε».

Σύμφωνα με πηγές, δεν έγινε καμία απολύτως συζήτηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τη Χαριλάου Τρικούπη να μην μπαίνει σε ονοματολογία.

Αναφορικά με τα εθνικά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ξεκαθάρισαν ότι η προσφυγή στη Χάγη θα είναι μόνο για υφαλοκρηπίδα, ΑΟΖ και θαλάσσιες ζώνες, κάτι που αποτελεί και θέση του πρωθυπουργού.

Η Φώφη Γεννηματά είναι θετική για τα F35, αλλά επισήμανε ότι χρειάζεται ιεράρχηση, ενώ εκφράστηκε ικανοποίηση για την ενημέρωση που έλαβε για τις συναντήσεις και τις συμμαχίες. Από τη Χαριλάου Τρικούπη εκφράστηκε εκ νέου ότι για εθνική γραμμή πρέπει να μιλήσουμε όλοι μαζί.

Μιλώντας μπροστά στις κάμερες ο κ. Μητσοτάκης και η κυρία Γεννηματά αναφέρθηκαν αρχικά στην προηγούμενη συνάντηση που είχαν όταν η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ήταν ασθενής ενώ δεν έλειψαν και οι πολιτικές αναφορές με τον πρωθυπουργό να τονίζει ότι «η εθνική γραμμή είναι δεδομένη» για να απαντήσει η Φώφη Γεννηματά «μακάρι» και να επιμείνει στο αίτημά της για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

Μητσοτάκης: Τι να σε κεράσω;

Γεννηματά: Νεράκι.

Μητσοτάκης: Την τελευταία φορά ήσουν καταβεβλημένη, σε βλέπω καλά

Γεννηματά: Ξεκουραστήκαμε στις γιορτές, εσύ από τα βουνά κατευθείαν στα βαθιά.

Μητσοτάκης: Ήταν μόνο τριήμερη η ξεκούραση στο βουνό, αλλά αναζωογονητική.

Γεννηματά: Στα βαθιά τώρα, είχα προτείνει πριν φύγεις εθνική γραμμή, δεν το ήθελες. Καλή η ενημέρωση, αλλά επιμένω σε συμβούλιο αρχηγών.

Μητσοτάκης: Η εθνική γραμμή είναι δεδομένη. Νομίζω ότι μετά τη συνάντησή μας θα το διαπιστώσεις.

Γεννηματά: Μακάρι να είναι δεδομένη η εθνική γραμμή.

Φώφη ΓεννηματάΚυριάκος Μητσοτάκης