Πολιτική|03.12.2018 19:48

«Όχι» Βούτση σε Γεννηματά για Διακομματική για τις σχέσεις Κράτους - Εκκλησίας

Κατερίνα Τζαβάρα

Απέρριψε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης το αίτημα της επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, για τη συγκρότηση Ειδικής Διακομματικής Επιτροπής για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας.

Ο κ. Βούτσης που όπως είχε από την αρχή αναφέρει, έθεσε το θέμα στη Διάσκεψη των Προέδρων και ζήτησε τα Πρακτικά της συνεδρίασης ως προς αυτό το ζήτημα να γνωστοποιηθούν στην κ. Γεννηματά. Από την πλευρά του τόνισε ότι «η κυβέρνηση διαμέσου του αρμόδιου υπουργού, του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου, έχει ξεκινήσει έναν συντεταγμένο διάλογο με την Εκκλησία της Ελλάδος και το Πατριαρχείο, προκειμένου να διευκρινιστούν οριστικά τα ζητήματα που θα οδηγήσουν στον εξορθολογισμό των σχέσεων Πολιτείας – Εκκλησίας».

Εξηγεί, ότι όταν ολοκληρωθεί ο διάλογος και υπάρξει ενδεχόμενο νομοθετικής ρύθμισης ο αρμόδιος υπουργός και η κυβέρνηση συνολικά «θα φέρουν το νέο νομοθετικό πλαίσιο στη Βουλή για συζήτηση με τις διαδικασίες που ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής» και τότε το θέμα θα συζητηθεί επί της ουσίας.

Φώφη ΓεννηματάΝίκος Βούτσηςσυμφωνία Εκκλησίας-Κράτους