Πολιτική|10.01.2020 19:46

Τα μηνύματα Τσίπρα σε Μητσοτάκη για Ιράν, εκλογές, Πρόεδρο και ελληνοτουρκικά

Newsroom

Συγκλίσεις αλλά και μεγάλες αποκλίσεις διαπιστώθηκαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. 

Οπως μετέδωσε ο ρεπόρτερ Χρήστος Τσιγουρής, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού συστήματος, που τέθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η μείζων αντιπολίτευση λέει «όχι» στην αλλαγή του, εμμένοντας στην απλή αναλογική.

Για την Προεδρία της Δημοκρατίας διαπιστώνεται πάλι μια απόκλιση, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τη θέση για επανεκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου στο αξίωμα του ανώτατου πολιτειακού άρχοντα.

Για τα ελληνοτουρκικά είχαμε «ναι» στις διευρευνητικές επαφές για την υφαλοκρηπίδα και για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, αλλά και για το συνυποσχετικό και την προσφυγή στο Δικαστήριο της Χάγης, ωστόσο υπήρχε ένα μεγάλο «όχι» στη στρατιωτική συμφωνία με τις ΗΠΑ, καθώς, όπως επεσήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι Αμερικανοί θα πρέπει να δείξουν πρώτα έμπρακτα την υποστήριξή τους προς τη χώρα μας.

Ενα άλλο θέμα που ετέθη ήταν το εξής: Η δυσαρέσκεια που υπάρχει στην Τεχεράνη για τη δήλωση υποστήριξης του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τις ΗΠΑ για τη δολοφονία Σουλεϊμανί, όπως εκφράστηκε από τον Ιρανό πρέσβη στον Αλέξη Τσίπρα. 

Δείτε το βίντεο

ΣΥΡΙΖΑΠρόεδρος της ΔημοκρατίαςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΜαξίμουΑλέξης Τσίπρας