Πολιτική|10.01.2020 22:28

Μιχάλης Ιγνατίου: Το σχέδιο Πομπέο για αποκλιμάκωση σε Αιγαίο - Ανατολική Μεσόγειο (vid)

Newsroom

Στο σχέδιο του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, για αποκλιμάκωση της έντασης σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV ο ανταποκριτής του Ανοιχτού Καναλιού στην Ουάσινγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου.

Μετά τη δεξίωση προς τιμήν του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη οι Έλληνες ανταποκριτές συνομίλησαν για λίγη ώρα με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του Open TV και του Έθνους, το συμπέρασμα είναι ότι ο ίδιος ο Μάικ Πομπέο θα ασχοληθεί με το θέμα της αποκλιμάκωσης της έντασης στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Ο Μάικ Πομπέο θα προσπαθήσει να πείσει τους Τούρκους να κάνουν ένα βήμα πίσω και να τερματίσουν τις προκλήσεις. Ακόμη ο ανταποκριτής του Open TV υποστήριξε ότι «δεν γνωρίζουμε εάν ο Μάικ Πομπέο θα καταφέρει τον σκοπό του. Προσωπικά το βλέπω "χλωμό". Έχω την αίσθηση ότι ο Ερντογάν ακούει περισσότερο τον Πούτιν απ' ότι τον Τραμπ. Οι Αμερικανοί θα προσπαθήσουν να αλλάξουν γνώμη στον Ερντογάν αλλά αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε εάν αυτή η πρωτοβουλία για αποκλιμάκωση θα οδηγήσει "ας πούμε" σε διάλογο ή ακόμα και σε συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν».

Μάικ ΠομπέοΑιγαίοΑνατολική Μεσόγειοςτουρκικές προκλήσεις