Πολιτική|14.01.2020 09:12

Το «σπριντ» του Δένδια για τη «γαλάζια» τοπική

Αντώνης Γκιόκας

Τις τελευταίες δέκα ημέρες, ο Νίκος Δένδιας πρέπει να γύρισε ολόκληρο τον κόσμο. Εντάξει, εδώ υπάρχει μία δόση υπερβολής, αλλά πήγε σε τρεις διαφορετικές ηπείρους. Παρ’ όλη την ταλαιπωρία του, ο υπουργός Εξωτερικών φρόντισε με την επιστροφή του στην Ελλάδα, να αφιερώσει τον λίγο ελεύθερο του χρόνο στην τοπική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στον Άλιμο, που έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της.

Βλέπετε, εκτός από υπουργός είναι και ο πρώτος σε σταυρούς βουλευτής του Νότιου Τομέα της ΄Β Αθηνών, επομένως πρέπει να βρίσκεται δίπλα στους πολίτες που τον στήριξαν και όχι να τους θυμάται σε προεκλογική περίοδο. Απλά, για να έχετε εικόνα των χιλιομέτρων που έκανε, θα σας πω ότι ο υπουργός Εξωτερικών αναχώρησε το πρωί των Φώτων  για την Ουάσιγκτον, όπου έφθασε νωρίς το πρωί της 7ης Ιανουαρίου (ώρα Ελλάδας) με ενδιάμεσο σταθμό τη Φρανκφούρτη.

Την ίδια ημέρα ακολούθησε το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη και παρευρέθηκε στη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ, όπως και στις διευρυμένες συνομιλίες που ακολούθησαν.

Μετά μπήκε στο αεροπλάνο τα μεσάνυχτα της 8ης Ιανουαρίου πλέον για την Ελλάδα, για να φθάσει στο Κάιρο το απόγευμα της Τετάρτης, με ενδιάμεσους  σταθμούς το Παρίσι και την Αθήνα, για  να συμμετάσχει στην πενταμερή με τους ΥΠΕΞ Αιγύπτου, Κύπρου, Γαλλίας, Ιταλίας. Αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας επιβιβάσθηκε πάλι σε αεροπλάνο για να επιστρέψει στην Αθήνα τα ξημερώματα της Πέμπτης και να ταξιδέψει εκ νέου αεροπορικώς την Παρασκευή  για τις Βρυξέλλες και την έκτακτη σύνοδο των ΥΠΕΞ της ΕΕ! Με κούρασε...

Νέα ΔημοκρατίαΝίκος Δένδιαςυπουργείο Εξωτερικώνπαραπολιτικά