Πολιτική|14.01.2020 20:11

Ο «γαλάζιος» στενός φίλος του Νίκου Παππά

Αντώνης Γκιόκας

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς το θυμάστε, αλλά πριν από περίπου ενάμισι χρόνο ο Νίκος Παππάς μετατράπηκε σε «πέτρα του σκανδάλου» σε ένα επεισοδιακό «γαλάζιο» διαζύγιο.

Αναφέρομαι φυσικά στη διαγραφή του προέδρου του ΕΒΕΑ Νίκου Μίχαλου από τη Νέα Δημοκρατία, επειδή ήπιε καφέ στο κέντρο της Αθήνας με τον τότε υπουργό ψηφιακής πολιτικής. Αν και πολλά έχουν αλλάξει από τότε, ένα πράγμα φαίνεται να έχει παραμείνει αναλλοίωτο. Η στενή φιλία του Παππά με τον Μιχάλο.

Από που το συμπεραίνω αυτό; Μα από το γεγονός πως ο τελευταίος ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που πραγματοποίησε το τμήμα Οικονομίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στο κτήριο του ΕΒΕΑ, με θέμα «Η συμμετοχή της Ελλάδας στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση. Όραμα και προγραμματισμός μετάβασης».

Λέτε να τον έχει ψήσει ο Παππάς να ενταχθεί στο κόμμα, στο πλαίσιο της διεύρυνσης; Όχι, σε καμία περίπτωση, αφού η ψυχή του παραμένει στη φιλελεύθερη παράταξη, παρά τη κομματική διαγραφή. Αυτό που γνωρίζω με βεβαιότητα είναι πως οι δυο τους συντηρούν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας. Α, και ότι ο Μίχαλος παραμένει πανίσχυρος στο μεγαλύτερο επιμελητήριο της χώρας…

Όλο το κόμμα

Εντάξει, η παρουσία του Μίχαλου μου κέντρισε το ενδιαφέρον, όμως στην ίδια εκδήλωση ήταν παρούσες όλες οι τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Υπό άλλες συνθήκες αυτή η λεπτομέρεια θα πέρναγε απαρατήρητη. όμως, από τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη το λεγόμενο  «άνοιγμα στη κοινωνία» για το οποίο υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για τους όρους με τους οποίους θα πρέπει να ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία, αλλάζει το πράγμα.

Επίσης, συνυπολογίστε ότι οι τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ήδη προσπαθούν να στήσουν συμμαχίες ενόψει Συνεδρίου, επομένως κάθε άλλο παρά μικρής σημασίας είναι η συγκεκριμένη παρατήρηση. Στο ΕΒΕΑ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Νίκος Φίλης, που παρότι δεν ανήκει σε κάποια τάση τα λέει καλά και συχνά με τους «53», ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης, η Ρένα Δούρου και ο Γιάννης Μπαλάφας.

συνέδριο ΣΥΡΙΖΑΝέα ΔημοκρατίαΚωνσταντίνος ΜίχαλοςπαραπολιτικάΝίκος Παππάς