Πολιτική|04.12.2018 09:53

ΚΙΝΑΛ: Στο στόχαστρο οι αστερίσκοι των Πρεσπών

Φώφη Γιωτάκη

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για τους «αστερίσκους» της Συμφωνίας των Πρεσπών που εμφανίζει τώρα ο Σκοπιανός πρωθυπουργός και στην κυβέρνηση συνολικά για το «άγριο πεδίο εκβιασμών και συναλλαγών κάτω από το τραπέζι» που διαμορφώνεται με τον «Κλεισθένη» στους δήμους και στις περιφέρειες έκανε χθες η Φώφη Γεννηματά.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, που ως γνωστόν κράτησε εξαρχής ιδιαίτερες επιφυλάξεις απέναντι στην υπό διαμόρφωση συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ για την επίλυση του «Μακεδονικού», επανέρχεται στο μείζον εθνικό θέμα και με αφορμή τις δηλώσεις του Σκοπιανού πρωθυπουργού (μετά την εξασφάλιση της ψήφισης της κρίσιμης τροπολογίας από τη Βουλή του) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου από την εφαρμογή της κυρωμένης συμφωνίας.

«Αρχισαν τα όργανα... Κατά τον κ. Ζάεφ, σε λίγο θα διδάσκουμε τη δήθεν μακεδονική γλώσσα στα ελληνικά σχολεία» δήλωσε χθες χαρακτηριστικά η κυρία Γεννηματά και απευθυνόμενη στον Έλληνα πρωθυπουργό έθιξε με έμμεσο και σκωπτικό λόγο ζητήματα δικαίωσης για τη στάση της στο «Μακεδονικό»: «Μεγάλη επιτυχία, κ. Τσίπρα. ‘’Ιστορική’’ η συμφωνία σας».

Λίγο νωρίτερα, η αρχηγός του ΠΑΣΟΚ συνοδευόμενη από στελέχη του ΚΙΝΑΛ έτυχε θερμής υποδοχής στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ από νυν και υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες – οι περισσότεροι διαφωνούν επί της ουσίας με τον «Κλεισθένη» που νομοθέτησε η κυβερνητική πλειοψηφία, εκτιμώντας ότι θα οδηγήσει σε πισωγύρισμα και επικίνδυνα μονοπάτια τον πρώτο και τον δεύτερο βαθμό της Αυτοδιοίκησης.

«Η κυβέρνηση αποδεικνύεται καθημερινά κατώτερη των περιστάσεων και στην Αυτοδιοίκηση. Η εγκατάσταση κλίματος σύγχυσης και συναλλαγής, η συνειδητή αποδυνάμωση της παρέμβασής της στις τοπικές υποθέσεις, η μετατροπή της σε προεκλογικό χαρτί για να αυξήσει απλά τις ελάχιστες δυνάμεις που διαθέτει είναι όλα όσα οδήγησαν στο μόρφωμα που εμφάνισε και ψήφισε στη Βουλή η κυβέρνηση» υποστήριξε με την ομιλία της προς τους αιρετούς των δήμων και των περιφερειών η Φώφη Γεννηματά, η οποία δεσμεύτηκε προσωπικά ότι μετά την «έκπληξη των εκλογών» ο «Κλεισθένης» θα ανατραπεί.

ΚΙΝΑΛΜακεδονίαΦώφη ΓεννηματάΣυμφωνία των Πρεσπών