Πολιτική|04.12.2018 10:47

O Μητσοτάκης επιλέγει τα δυτικά της Β’ Αθηνών

Σπύρος Μουρελάτος

Τον προχωρημένο εκλογικό σχεδιασμό της αποκαλύπτει σταδιακά η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, καθώς είναι εδραία η πεποίθηση στην Πειραιώς ότι έχει ήδη αρχίσει να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τις κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις των επομένων μηνών. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η χθεσινή επισημοποίηση της απόφασης του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη συνεδρίασης της ΝΟΔΕ Ιλίου να επιλέξει τον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών ως τη μία από τις τρεις περιφέρειες όπου δικαιούται να θέσει υποψηφιότητα στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

Στενοί του συνεργάτες υπογραμμίζουν την ουσία, αλλά και τον υψηλό πολιτικό συμβολισμό της απόφασης να ηγηθεί του «γαλάζιου» ψηφοδελτίου σε μια περιφέρεια της οποίας οι κάτοικοι επλήγησαν βάναυσα την περίοδο της οικονομικής κρίσης, και στην οποία κατά τις εκλογικές αναμετρήσεις του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε αξιοζήλευτα ποσοστά. Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν, άλλωστε, πως ο πρόεδρος της ΝΔ γνωρίζει από πρώτο χέρι τις συγκεκριμένες συνοικίες, καθώς είναι επί σειρά ετών υποψήφιος στη Β’ Αθηνών, ενώ παραπέμπουν στις επισκέψεις του σε λαϊκές περιοχές, όπως το Μοσχάτο, η Κυψέλη και το Μπουρνάζι, για να καταδείξουν ότι το ενδιαφέρον του κ. Μητσοτάκη είναι διαρκές και δεν εξαντλείται στις πρόσκαιρες, όπως λένε, ανάγκες της προεκλογικής περιόδου.

Αρμόδιες κομματικές πηγές μεταδίδουν πως ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να ακολουθήσει τη λογική της τεχνητής πόλωσης και της παροχολογίας που ανασύρει συστηματικά πλέον το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά θα εξακολουθήσει να προβάλλει τη θετική προγραμματική ατζέντα του κόμματος και να… στοχεύει σε ειδικά ακροατήρια, προτείνοντας προοδευτικές λύσεις, όπως η χθεσινή του επίσκεψη στον σύλλογο «Άλμα» και στη δημοτική παιδική χαρά για ΑμεΑ στην Αγία Σκέπη στο Παλαιό Φάληρο.

«Για τους πολλούς»

Αναφερόμενος, μάλιστα, στα βασικά προεκλογικά διλήμματα, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε πως η παράταξή του «είναι με τους πολλούς, και όχι με τους λίγους πελάτες στους οποίους η κυβέρνηση τάζει προσλήψεις». Απαντώντας, εξάλλου, στην προσπάθεια του κ. Τσίπρα να ταυτίσει τον πρόεδρο της ΝΔ με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε πως ήταν η παρούσα κυβέρνηση, και δη ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, που με επιστολή τους ενεθάρρυναν το ΔΝΤ να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σε ό,τι αφορά στο Σκοπιανό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε πως η αντίθεση του κόμματός του στη Συμφωνία των Πρεσπών δικαιώνεται πλήρως από τις εξελίξεις, όπως η χθεσινή αναφορά του Ζόραν Ζάεφ περί διδασκαλίας της δήθεν μακεδονικής γλώσσας στη χώρα μας

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΝέα Δημοκρατία