Πολιτική|18.01.2020 16:26

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Το άγνωστο ραντεβού στον Λυκαβηττό που κλείδωσε την Προεδρία

Newsroom

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Από το μεσημέρι της Τετάρτης (15/1), η επικοινωνία µε την πρόεδρο του Συµβουλίου της Επικρατείας ήταν σχεδόν ανέφικτη. Μετά τη συνοµιλία της µε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος της δήλωσε ότι το απόγευµα της ίδιας ηµέρας θα έκανε διάγγελµα, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά της για την Προεδρία της ∆ηµοκρατίας, τα συναισθήµατα της πρώτης γυναίκας προέδρου του Συµβουλίου της Επικρατείας ήταν ανάµεικτα. Χαρά, µεγάλη τιµή αλλά και αγωνία για την επόµενη ηµέρα.

Το τηλέφωνό της παρέµεινε κλειστό για πολλές ώρες µετά το διάγγελµα, ενώ το σπίτι της γέµισε από τους δικούς της ανθρώπους που έσπευσαν να τη συγχαρούν. Το «βάρος» που φέρει αυτή η επιλογή είναι µεγάλο. Και η κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η δική µας Κατερίνα, όπως λένε όσοι την εκτιµούν, γνωρίζει τη δυσκολία της αποστολής της.

Είναι όµως διατεθειµένη να τη φέρει εις πέρας, ακούγοντας και εκείνους που υποστηρίζουν ότι η επιλογή της έρχεται σε µια περίοδο δύσκολη για τα εθνικά θέµατα, τα οποία µπορεί να µη γνωρίζει. «Ο καθένας µπορεί να λέει ό,τι πιστεύει» απαντά η ίδια, «οι απόψεις είναι ελεύθερες να ακούγονται. Πρόβληµα θα υπήρχε εάν δεν ακούγονταν» λέει στους συνοµιλητές της χαµογελώντας.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ της Σοφίας Φασουλάκη στο «Εθνος της Κυριακής»

Πρόεδρος της ΔημοκρατίαςΑικατερίνη Σακελλαροπούλου