Το αριστούργημα του Μ. Καραγάτση «Μεγάλη Χίμαιρα» στα βουλευτικά έδρανα
NewsroomΣε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να διασταυρώνουν τα ξίφη τους με το «καλημέρα».
Ωστόσο αυτό που τράβηξε τα φωτογραφικά φλας, δεν ήταν κάποια λεκτική αντιπαράθεση αλλά ένα βιβλίο που ήταν επάνω στα βουλευτικά έδρανα της Νέας Δημοκρατίας. Επρόκειτο για το αριστούργημα του Μ. Καραγάτση «Μεγάλη Χίμαιρα» που φαίνεται ότι διαβάζει αυτή την περίοδο η βουλευτής Στέλλα Μπίζου.
«Η μεγάλη χίμαιρα» είναι ένα λεπτομερές ψυχογράφημα. Ο συγγραφέας καταπιάνεται με έναν γυναικείο χαρακτήρα και τον αναλύει συστηματικά. Είναι η ιστορία της Μαρίνας, μιας νεαρής Γαλλίδας που ερωτεύεται, παντρεύεται κι ακολουθεί τον άνδρα της στη Σύρα, στο πατρικό σπίτι της Επισκοπής. Εκεί ζει κάτω από τον βαρύ, αποδοκιμαστικό ίσκιο της πεθεράς της. Καθώς η Μαρίνα συνδέει την τύχη της με τα βαπόρια του άνδρα της, κάθε ψυχική της αναταραχή έχει περίεργες συνέπειες πάνω στη ζωή τους. Όταν έρχεται η οικονομική καταστροφή που είναι συνδεδεμένη με την ψυχική φθορά της ηρωίδας, τότε όλα μπαίνουν στον φαύλο κύκλο του έρωτα και του θανάτου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)
- Πρωτοφανής αρχαίος μαζικός τάφος στην Αθήνα: 79 άνδρες βρέθηκαν αλυσοδεμένοι και στοιχισμένοι
- Στη Σίφνο το ελληνικό FBI για τη συντριβή του ελικοπτέρου - Είχε λάβει πιστοποιητικό συντήρησης 1,5 μήνα πριν την τραγωδία
- Πένθος στον Dior: Νεκροί η επικεφαλής δημοσίων σχέσεων και ο σύντροφός της μετά από τροχαίο
- «Ως Τουρκοκύπριος ένιωσα μεγάλη ντροπή»: Πρώην ευρωβουλευτής απολογείται για τις δολοφονίες Ισαάκ και Σολωμού