Πολιτική|28.01.2020 09:53

Τσίπρας: «Στον... χαμό του δημοψηφίσματος ξέχασα τα γενέθλια του γιου μου...»

Newsroom

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη... μαραθώνια συνέντευξη που παραχώρησε στη δύσκολη περίοδο που κλήθηκε να προχωρήσει σε δημοψήφισμα κι αποκάλυψε ότι εκείνη την περίοδο είχε χάσει τα... αυγά και τα πασχάλια σε προσωπικό επίπεδο. Μιλώντας για τον «αναγκαστικό συμβιβασμό», που «μας προσγείωσε σε μια πραγματικότητα δύσκολη αλλά όχι αδιέξοδη, γιατί βγήκαμε από την κρίση, τελειώσαμε τα μνημόνια» τόνισε ότι πριν το κρίσιμο υπουργικό συμβούλιο η Μπέττυ, είχε έρθει στο Μαξίμου, χτύπησε την πόρτα στην αίθουσα της συνεδρίασης και απευθυνόμενη στον ίδιο σχημάτισε τον αριθμό τρία με τα δάκτυλα της, εννοώντας ότι ήταν τα τρίτα γενέθλια του παιδιού τους...

«Το συνειδητοποίησα μετά όταν είχε αφήσει πάνω στο γραφείο μου τρία κεράκια. Μετά συνειδητοποίησα ότι όταν βρίσκεται κανείς στην πιο δύσκολη στιγμή της ευθύνης πρέπει να βάζει ως προτεραιότητα και το προσωπικό στοιχείο» αποκάλυψε ο πρώην πρωθυπουργός μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Μιλώντας σε προσωπικό τόνο για το πώς κατέληξε στην απόφαση για δημοψήφισμα, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι την πήρε το βράδυ προς το ξημέρωμα της 26η Ιουνίου -ημέρα των γενεθλίων του γιου του, Ορφέα -, όταν συνειδητοποίησε εκείνο το βράδυ, μετά από μια πολύωρη διαπραγμάτευση, ότι είχαν επικρατήσει «οι ακραίοι» της άλλης πλευράς και το μόνο που έδιναν ήταν «μια εξευτελιστική προοπτική». «Δεν κοιμήθηκα το βράδυ, την πήρα την απόφαση το πρωί», είπε, προσθέτοντας ότι έγινε κυβερνητική σύσκεψη στις Βρυξέλλες και επέστρεψαν το βράδυ στην Αθήνα για να συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο.

Μπέττυ ΜπαζιάναδημοψήφισμαΑλέξης Τσίπρας