Πολιτική|31.01.2020 23:02

Βρούτσης: Στο 16,6% μειώθηκε η ανεργία

Newsroom

Στοιχεία για το κατά πόσο μειώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα, παρουσίασε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσε στην Πάτρα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

«Η ανεργία μειώνεται και θα επιδιώξουμε με όλες μας τις δυνάμεις να τη μειώσουμε ακόμη περισσότερο», ανέφερε αρχικά ο κ. Βρούτσης. Και πρόσθεσε: «Σήμερα είμαστε στο 16,6%, από 19,3% που ήταν στο τέλος του 2018. Έχουμε κάνει και κάνουμε κάθε μήνα βήματα, τα οποία βοηθούν στην αποκλιμάκωση της ανεργίας. Ευελπιστούμε στο τέλος του 2020 να πιάσουμε το 15%. Σταθερός στόχος μας είναι να φθάσει η ανεργία το μέσο όρο των ευρωπαϊκών κρατών» τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών παραγωγικών φορέων, για την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας με το υπουργείο Εργασίας, με σκοπό την υλοποίηση του προγράμματος REBRAIN GREECE.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Στο μυαλό μου υπάρχει μία εικόνα: Να μπορέσουμε να υποδεχτούμε σε λίγο καιρό τους πρώτους συμπατριώτες μας που θα επιστρέψουν εδώ, στη Δυτική Ελλάδα, χάρη σε αυτό το πρόγραμμα. Και όλοι μαζί να στείλουμε το μήνυμα ότι μια νέα και καλύτερη εποχή, ήδη ξεκίνησε».

Γιάννης Βρούτσηςανεργίαυπουργός Εργασίας