Πολιτική|02.02.2020 13:01

Κικίλιας: Βάσει τον πιθανοτήτων, ο κοροναϊός θα έρθει στην Ελλάδα

Newsroom

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μίλησε σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για τον κοροναϊό και τους κινδύνους που επιφυλάσσει για την Ελλάδα. «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κρούσμα κοροναϊού και στη χώρα μας, όμως είμαστε έτοιμοι αν υπάρξει τέτοιο περιστατικό να αντιμετωπιστεί και να κοπεί η αλυσίδα της μετάδοσης» τόνισε ο υπουργός, ενώ ανέφερε πως όλα τα νοσοκομεία της χώρας έχουν λάβει σαφείς εντολές για την αντιμετώπιση του ιού.

Στη συνέχεια, ο κ. Κικίλιας είπε ότι για τα μέτρα που έχουν ληφθεί και για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν έχει ήδη ενημερωθεί ο πρωθυπουργός. Την ίδια στιγμή, συνέστησε ψυχραιμία και υποστήριξε πως, εφόσον υπάρξει κάποιο κρούσμα, το υπουργείο προτίθεται να το ανακοινώσει τάχιστα.

Όπως εξήγησε, δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι ο ιός δεν θα φτάσει στην Ελλάδα, καθώς, όπως λένε οι επιστήμονες, με τον νόμο των πιθανοτήτων ο κοροναϊός ενδέχεται να έρθει και στη χώρα μας.

Σημείωσε, επίσης, ότι 21 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους φέτος στη χώρα μας από την εποχική γρίπη, καταλήγοντας στο ότι  υπήρξε συμφωνία με τον Σύνδεσμο Ελληνικών  Κλινικών, ώστε από αύριο να διατεθούν ακόμη 43 κρεβάτια στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

υπουργός ΥγείαςΒασίλης ΚικίλιαςΚορονοϊός