Πολιτική|03.02.2020 21:43

Νοτοπούλου: Οι χειρισμοί Αυγενάκη κόντεψαν να τινάξουν στον αέρα τη χώρα

Τίμος Φακαλής

Τραγικούς χαρακτήρισε τους χειρισμούς Αυγενάκη στο ποδόσφαιρο η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, προσθέτοντας ότι «η Βουλή μετατράπηκε σε πλυντήριο χορηγών του κ. Μητσοτάκη» μιλώντας από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας (3.2).

Παράλληλα εξαπέλυσε ευθεία επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα τόσο για τη στάση του στο θέμα του ΠΑΟΚ όσο και για το «μπάχαλο», όπως είπε, που επικρατεί σε πολλούς τομείς της πόλης.

«Οι τραγικοί χειρισμοί του κ. Αυγενάκη κόντεψαν να τινάξουν στον αέρα την χώρα σε μια κρίσιμη περίοδο. Εμείς είμαστε καθαροί, ούτε λαϊκίσαμε, ούτε προσπαθήσαμε να αντλήσουμε ψήφους. Η Βουλή μετατράπηκε σε πλυντήριο χορηγών του κ. Μητσοτάκη», τόνισε η κ. Νοτοπούλου και αναρωτήθηκε, απευθυνόμενη στον κ. Ζέρβα:

«Τρώμε κουτόχορτο; Εσείς δεν ήσασταν που τον χειροκροτούσατε από κάτω; Δεν ξέρετε τίνος τα συμφέροντα εξυπηρετεί; Θεωρείται ότι με μια δήλωση σας θα ξεγελάσατε; Κάνατε μια δήλωση για να ρίξετε στάχτη στα μάτια των ΠΑΟΚτσήδων».

Ζέρβας: Η πόλη έφτασε στα όρια της στη φετινή Agrotica

Μιλώντας από την πλευρά του από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για ένα εξαιρετικά δύσκολο Σαββατοκύριακο για την πόλη.

«Όλοι όσοι ζήσαμε και προσπαθήσαμε να κυκλοφορήσουμε, καταλάβαμε τα όριά της πόλης», είπε ο κ. Ζέρβας, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι χαρούμενος για τις κλαδικές εκθέσεις και ιδιαίτερα για την Agrotica, που είναι η πιο πετυχημένη κλαδική έκθεση, η οποία φέρνει στην πόλη 150.000 επισκέπτες.

«Η πόλη ήταν sold out. Το κακό ήταν το κυκλοφοριακό και αυτό ακριβώς κατέδειξε ποια είναι τα όρια αυτής της πόλης. Μας χτυπάει το καμπανάκι για το πόσο σημαντικό είναι να δημιουργούμε θέσεις στάθμευσης. Πόσο σημαντικό είναι να τρέξει η ανάπλαση της ΔΕΘ με ένα υπόγειο πάρκινγκ, πόσο σημαντικό είναι να προχωρήσουμε στην ανάπλαση στους στάβλους της Παπάφη με υπόγειο πάρκινγκ, στην ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας με υπόγειο πάρκινγκ. Να λαμβάνουμε υπόψιν μας ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχουν αξιόπιστα μέσα μετακίνησης, οι δημότες μας επιλέγουν το αυτοκίνητο», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ζέρβας.

Κωνσταντίνος ΖέρβαςΚατερίνα Νοτοπούλου