Πολιτική|03.02.2020 22:21

Μήνυμα Γαλλίας με πτήση μαχητικών - Ετοιμη η Ελλάδα απέναντι στους Τούρκους

Newsroom

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να προσφύγει στη Χάγη με μοναδικό θέμα την υφαλοκρηπίδα, επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Νίκος Δένδιας, την ίδια στιγμή που στο Αιγαίο Πέλαγος συνεχίζεται η άσκηση «Μέγας Αλέξανδρος».

Στον απόηχο του περιστατικού με το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Ορουτς Ρέις» εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, η Αθήνα διαμηνύει ότι είναι έτοιμη να απάντηση σε κάθε προκλητική ενέργεια που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τα ζωτικά συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Στο μεταξύ, όπως μεταδίδει ο ρεπόρτερ του Open TV, Ζήσης Μούσιος, τα υπερσύγχρονα γαλλικά αεροσκάφη Rafale πέταξαν πάνω από την Κύπρο, στέλνοντας μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, και κυρίως προς την Αγκυρα, ότι η Γαλλία δεν θα επιτρέψει μονομερείς και παράνομες ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ» βρίσκεται εντός της κυπριακής ΑΟΖ και πραγματοποιεί σειρά ασκήσεων στην περιοχή, σε συνεργασία με την Κυπριακή Δημοκρατία. Την ίδια στιγμή, η παρουσία του «Ορουτς Ρέις» απετέλεσε την ευκαιρία η ελληνική κυβέρνηση να στείλει μήνυμα ετοιμότητας απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.

«Η ψυχραιμία πρυτάνευσε ώστε να έχουμε την καλύτερη δυνατή διαχείριση αυτού του φαινομένου μέχρι να αποχωρήσει το τουρκικό ερευνητικό σκάφος προς τα ανατολικά» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προσθέτοντας: «Δεν πρέπει να παρασυρόμαστε».

υφαλοκρηπίδαΓαλλίακυπριακή ΑΟΖΟρούτς ΡέιςΣαρλ ντε γκωλ