Πολιτική|04.02.2020 16:53

ΣΥΡΙΖΑ: Συνάντηση με Τσίπρα ζήτησαν οι «προεδρικοί» για δημοψήφισμα και εγγραφή μελών

Βούλα Κεχαγιά

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα έχουν ζητήσει  εν όψει Κεντρικής Επιτροπής βουλευτές του κόμματος που τάσσονται υπέρ της διεύρυνσης και των ανοιχτών διαδικασιών και εκφράζουν την αγωνία τους για τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται οργανωτικά ο προσυνεδριακός διάλογος.

Οι βουλευτές αυτοί που ανήκουν στους λεγόμενους «προεδρικούς» και δημοσίως τουλάχιστον δεν κρύβουν ότι επιθυμούν να «μολυνθούν» από το άνοιγμα του κόμματος είναι αριθμητικά περί τους 40 και θεωρούν ότι ο τρόπος με τον οποίο γίνονται οι εγγραφές νέων μελών είναι προβληματικός σε σημείο που να εμποδίζει την προσέλευση νέων ανθρώπων στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ορισμένοι εξ αυτών είχαν χθες το βράδυ συνάντηση στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» όπου αντήλλαξαν απόψεις και για τα ερωτήματα που θα πρέπει να εμπεριέχει το εσωκομματικό δημοψήφισμα της 5-6 Απριλίου για το οποίο ως γνωστόν έχουν δημιουργηθεί εντάσεις με κορύφωση τις αντιπαραθέσεις που εκδηλώθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Ανάμεσά τους ήταν Παύλος Πολάκης, Χρήστος Σπίρτζης, Γιώτα Πούλου, Θάνος Μωραίτης, Θεοδώρα Τζάκη, Μίλτος Χατζηγιαννάκης, Γιώργος Τσίπρας, Θανάσης Μεϊκόπουλος, Νίκος Παππάς, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Λευτέρης Αβραμάκης. Κατά τις πληροφορίες συζήτησαν διεξοδικά για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, για τις διεργασίες που διεξάγονται ενόψει συνεδρίου, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι επιλογές των διδύμων που πηγαίνουν στην περιφέρεια στο πλαίσιο της διεύρυνσης.

Στο μεταξύ, πιθανολογείται ότι η προγραμματισμένη για τις 14 Φεβρουαρίου ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα θα μετατεθεί για μία εβδομάδα και θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο του Tae Kwon Do. O πήχης αυτομάτως γίνεται υψηλός καθώς ο συγκεκριμένος χώρος που φιλοξενεί συνήθως και τα συνέδρια του ΣΥΡΙΖΑ είναι χωρητικότητας τουλάχιστον 5.000 ατόμων.

ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπρας