Πολιτική|06.02.2020 17:17

Τσατάνη: Ό,τι είπε για μένα ο Παπαγγελόπουλος ήταν στην προκήρυξη των Πυρήνων

Newsroom

Γεμάτη από «βόμβες» ήταν η κατάθεση της πρώην εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis. Η κυρία Τσατάνη έβαλε στο στόχαστρο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο φέρεται να τόνισε πως όσα είπε για εκείνη ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρονταν και στην προκήρυξη των «Πυρήνων της Φωτιάς».

«Ότι είπε ο .κ Παπαγγελόπουλος για το τι είμαι αναγράφεται επακριβώς στην προκήρυξη των Πυρήνων της Φωτιάς μετά την επίθεση σε βάρος μου. Όλες οι παρεμβάσεις και τρίτων και του Παπαγγελόπουλου αποσκοπούσαν να ασκηθούν διώξεις σε βάρος Βγενοπούλου επειδή είχε εμμονή» φέρεται να ανέφερε.

Ακόμη η πρώην εισαγγελέας Εφετών ανέφερε πως ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης εισέβαλε σε συντονιστικές συναντήσεις που είχαν οι λειτουργοί της δικαιοσύνης απαιτώντας να πάρει και εκείνος μέρες στις συνεδριάσεις. Μάλιστα, όπως φέρεται να είπε, όταν του είπε ότι δεν έχει καμιά δουλειά εκεί, συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι άρχισαν να της εξαπολύουν επιθέσεις. 

«Ήμασταν σε συντονιστική συνάντηση εισαγγελέων για την εξέλιξη της προκαταρκτικής έρευνας όταν μπήκε μέσα ο Παπαγγελόπουλος και είπε ότι θα παρακολουθήσει την σύσκεψη γιατί είχε ενδιαφέρον για την υπόθεση. Του ζήτησα να βγει γιατί δεν έχει δικαίωμα να παρευρίσκεται και αυτός μου ζήτησε να παραμείνει διότι ενδιαφέρεται. Τελικώς με πίεση μου αποχώρησε διότι δεν είχε δικαίωμα. Από τότε συνέβησαν τα εξής: "Τον Αύγουστο του 2015 με πήρε τηλέφωνο ο κ. Βαξεβάνης και μου έθεσε θέμα γιατί επέτρεψα να είναι υποψήφιος ο κ. Ντογιάκος". Του ζήτησα να μην με ξαναενοχλήσει. Μου είπε "μην μου απαντάτε και θα δείτε τι έχω για εσάς"», φέρεται να συμπλήρωσε αναφορικά με την υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου. 

Παράλληλα σε άλλο σημείο της κατάθεσής της φέρεται να υποστήριξε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος της είπε πως «εάν επιθυμείς να κάνεις Χριστούγεννα με την οικογένειά σου», να εγκαταλείψεις την έρευνα για τον Βγενόπουλο και να παραδώσεις τον φάκελο στην εισαγγελία Διαφθοράς καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα της εξαπέλυε "άγριο πόλεμο"».

«Στις 22/11/15 και ενώ επιστρέφω με το αυτοκίνητο από το γραφείο στο σπίτι με καλεί ο Παπαγγελόπουλος στο τηλέφωνο και του είπα θα σε καλέσω μόλις φτάσω σπίτι. Όταν έφτασα επικοινώνησα μαζί του κι εκείνος μου είπε: "Γιατί δεν έχεις επιστρέψει τη δικογραφία; Θα ακολουθήσει πόλεμος εις βάρος σου και πρέπει να κάνεις Χριστούγεννα με την οικογένεια σου"», φέρεται να τόνισε.

«Με δίωξε πειθαρχικά και ανέλαβε και την κρίση της δίωξης που η ίδια έκανε. Και διώκτης και κριτής» φέρεται να είπε αναφερόμενη στην πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου. 

Πυρήνες της φωτιάςΓεωργία ΤσατάνηΔημήτρης Παπαγγελόπουλος