Πολιτική|06.12.2018 10:48

Δόγμα Μητσοτάκη για επενδύσεις

Σπύρος Μουρελάτος

Σε αυτήν ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στα κύρια εργαλεία με τα οποία η κυβέρνησή του θα εκκινήσει τον απεγκλωβισμό της ελληνικής οικονομίας από το μοντέλο οπισθοδρόμησης που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Ειδικότερα, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ιεραρχεί ως απόλυτη προτεραιότητα τη σημαντική αύξηση ξένων επενδύσεων, αλλά και τον απεγκλωβισμό εγχώριων επενδύσεων, αρχής γενομένης από αυτήν στο Ελληνικό. Επαναλαμβάνει, μάλιστα, την επιμονή του σε μια συμφωνία κυρίων ανάμεσα στο κράτος και την επιχειρηματική κοινότητα, υπογραμμίζοντας «Θα είμαι ξεκάθαρος απέναντι στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα.

Ο νόμος είναι νόμος και τα πράγματα πρόκειται να αλλάξουν», εξηγώντας ότι ο ίδιος δεσμεύεται να μειώσει τους φόρους και να αποκαταστήσει τη ρευστότητα, διευκρινίζοντας, όμως, ότι και εκείνοι (οι επιχειρηματίες) πρέπει να πληρώνουν τους φόρους τους και να επενδύουν στην Ελλάδα. Στο αφιέρωμά της η βρετανική εφημερίδα εμφανίζει τον κ. Μητσοτάκη ως τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας, αναδεικνύοντας τη δημοσκοπική διαφορά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Σκοπιανό Στο μέτωπο του Σκοπιανού, ο τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος, επιτέθηκε εκ νέου κατά του Μεγάρου Μαξίμου μετά και την προβολή του οπτικοακουστικού υλικού με τις απαράδεκτες δηλώσεις του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ. «Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν μπορούν πλέον να παρακολουθούν άβουλοι. Οφείλουν, έστω και τώρα, να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Να μην προχωρήσουν στην κύρωση της επιζήμιας αυτής συμφωνίας» ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος.

Τέλος, για νέο εξόφθαλμο κρούσμα παρέμβασης στη Δικαιοσύνη κατηγορεί τον πρωθυπουργό η ΝΔ στον απόηχο των παλινωδιών στην πολύκροτη υπόθεση του χρυσού, αλλά και των σε κάθε περίπτωση βιαστικών δηλώσεων του κ. Τσίπρα. Μάλιστα, η Πειραιώς κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αδιαφορεί για την ενσωμάτωση της Κοινοτικής Οδηγίας 2016/343, που αφορά στην ενίσχυση του τεκμηρίου της αθωότητας και απαγορεύει ρητά στον πρωθυπουργό και στα μέλη της κυβέρνησης να σχολιάζουν εν εξελίξει δικαστικές υποθέσεις, επιδιώκοντας να εξυπηρετήσει μικροκομματικές στοχεύσεις.