Τσίπρας - Τσακαλώτος συζήτησαν με τον Πάολο Τζεντιλόνι για την ελληνική οικονομία
NewsroomΣυνάντηση με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών, Πάολο Τζεντιλόνι πραγματοποίησαν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με τον τέως υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, και συνομίλησαν για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, χαιρέτισε «την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να επανεξετάσει το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Οικονομικής Διακυβέρνησης με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης, αλλά και την προώθηση του Ευρωπαϊκού Green Deal, με σκοπό να εξασφαλισθεί ότι αυτή η ανάπτυξη είναι βιώσιμη και η αναγκαία μετάβαση προς την κλιματική ουδετερότητα είναι δίκαιη».
Επιπλέον, κατά τη συνάντηση «υπογραμμίστηκε η σημασία να στηριχθεί αυτή η προσπάθεια από όλες τις ευρωπαϊκές προοδευτικές δυνάμεις κατά την επόμενη περίοδο», ενώ παράλληλα, συζήτησαν εκτενώς για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και την αξιοποίηση του Green Deal.
Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο τέως πρωθυπουργός τόνισε στον Ιταλό επίτροπο ότι «στηρίζει την ανάγκη μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων», σημειώνοντας ότι «η νυν κυβέρνηση της ΝΔ εγκατέλειψε απόφαση της προηγούμενης που οδηγούσε σε χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα κατά 1% από το 2020».
- Νετανιάχου προς Ευρώπη: Τι άλλη απόδειξη θέλετε; Ήρθε η ώρα να συμμαχήσετε με Ισραήλ και ΗΠΑ κατά του Ιράν
- Νέα απεργία από το πρωί της Δευτέρας: Πόσο θα διαρκέσει - Η ανακοίνωση
- Υπόθεση Τσαγκαράκη: Ο άνθρωπος που ενημέρωσε τις Αρχές - Τα ερωτήματα
- Όταν οι γείτονες είναι ανυπόφοροι: Τα χταπόδια που πετούν πέτρες το ένα στο άλλο είναι ό,τι πιο relatable θα δεις σήμερα