Πολιτική|06.02.2020 22:05

Το μοιρολόι των γαλάζιων βουλευτών για τον Λευτέρη Αυγενάκη

Αντώνης Γκιόκας

Ολόκληρη την εβδομάδα που μας πέρασε, άκουγα και διάβαζα από ορισμένους ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης, που έκανε ρόιδο την κυβέρνηση με τα καμώματά του, είναι, λέει, άνθρωπος του περιβάλλοντος της Ντόρας Μπακογιάννη. Οσοι γνωρίζουν, όμως, πρόσωπα και καταστάσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας ξέρουν ότι οι σχέσεις τους έχουν διαρραγεί εδώ και πολλά χρόνια. Από την εποχή της Δημοκρατικής Συμμαχίας κιόλας, όταν ο Λευτέρης έπαιζε σε διπλό ταμπλό. 

Τραπέζια διχασμού

Η εικόνα έρχεται από το εντευκτήριο της Βουλής, την ημέρα ψήφισης της τροπολογίας που αλλοιώνει τη βαθμολογία στο πρωτάθλημα. Οπως μου μετέφεραν οι κοινοβουλευτικοί μου κατάσκοποι, είχαν στηθεί δύο τραπέζια από «γαλάζιους» βουλευτές. Στο ένα βρίσκονταν οι βουλευτές της ΝΔ από τον Πειραιά, ενώ στο άλλο οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος από τη Θεσσαλονίκη. Οπως καταλαβαίνετε, βασικό θέμα συζήτησης ήταν η τροπολογία που θα καλούνταν λίγο μετά να ψηφίσουν.

Κωμικοτραγικά

Οι δύο παρέες είχαν και ακόμα ένα κοινό: «Μοιρολογούσαν» για αυτό που ερχόταν, κατηγορώντας ανοιχτά τον υφυπουργό Αθλητισμού για την κακή τους «τύχη». Βλέπετε οι μεν Πειραιώτες θα κατηγορούνταν από τους Ολυμπιακούς ότι «έσωσαν» τον ΠΑΟΚ από τον υποβιβασμό, οι δε Θεσσαλονικείς από τους ΠΑΟΚτσήδες ότι έκλεψαν στα χαρτιά ακόμα ένα πρωτάθλημα από τον «Δικέφαλο του Βορρά»! Ολα αυτά τα κωμικοτραγικά έλαβαν χώρα στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Τους πλήγωσε

Μέχρι την ώρα που γραφόταν η στήλη, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν είχε δώσει στη δημοσιότητα το σκεπτικό της απόφασης της τιμωρίας του ΠΑΟΚ. Με απλά λόγια, οι εκλεκτοί του Αυγενάκη έχουν τινάξει στον αέρα τη Νέα Δημοκρατία χωρίς να παρέχουν αποδείξεις για τη δήθεν «συνιδιοκτησία» ΠΑΟΚ - Ξάνθης, με τους «γαλάζιους» βουλευτές να μην μπορούν να πιστέψουν αυτό που τους έχει συμβεί. Και με όποιον μιλούν του το λένε ανοιχτά…

Λευτέρης ΑυγενάκηςπαραπολιτικάΝέα Δημοκρατία