Πολιτική|06.12.2018 10:55

Δημοτικές εκλογές: Η µάχη της Καισαριανής

Αντώνης Γκιόκας

Ενα από τα µεγάλα στοιχήµατα των συριζαίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι να κερδίσουν πάλι την Καισαριανή. Αλλωστε, ακόµα δεν µπορούν να ξεχάσουν το κάζο του 2015, όταν και διεξήχθησαν επαναληπτικές εκλογές εξαιτίας λάθους στην καταµέτρηση των ψήφων το 2014.

Τότε, στον δεύτερο γύρο που διεξήχθη ετεροχρονισµένα, ο κοµµουνιστής Ηλίας Σταµέλος επικράτησε του συριζαίου Γιώργου Κοντόσταυλου µε 205 ψήφους διαφορά.

Η νίκη αυτή του Σταµέλου είχε πανηγυριστεί έντονα από τους κουκουέδες. ∆εν ήταν και µικρό πράγµα η ανατροπή που πέτυχαν. Τώρα, λοιπόν, η Κουµουνδούρου επιστρατεύει µια νέα και αξιόλογη γυναίκα -όπως µου µεταφέρουν οι άνθρωποί µου-, την Αννα Παραγυιού, συντονίστρια της παράταξης «Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής» µέχρι πρότινος, για να επανακτήσουν την Καισαριανή.

Προκειµένου να πάρουν τη ρεβάνς, κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης και του κόµµατος έχουν σταθεί στο πλευρό της. Οπως κάνει, για παράδειγµα, ο Καισαριανιώτης Νίκος Παππάς, που οι κατάσκοποί µου τον εντόπισαν χθες στην επίσηµη ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Παραγυιού.

Πάντως, εγώ θέλω να τους ενηµερώσω ότι δεν θα κάνουν περίπατο, καθώς οι κοµµουνιστές δήµαρχοι είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στις τοπικές κοινωνίες. Θα έχει µεγάλο ενδιαφέρον αυτή η αυτοδιοικητική µάχη. Για να δούµε, θα µείνει «κάστρο» του ΚΚΕ η «ανταρτοµάνα» Καισαριανή ή οι συριζαίοι θα καταφέρουν να την κάνουν δική τους;

ΚΚΕΚαισαριανήΣΥΡΙΖΑ