Πολιτική|07.02.2020 07:29

Ερχεται πρωτοβουλία για την προστασία της α' κατοικίας από τον ΣΥΡΙΖΑ

Βούλα Κεχαγιά

Πρωτοβουλίες για την προστασία της α’ κατοικίας και την αποφυγή πλειστηριασμών αναμένεται να πάρει άμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ, καταθέτοντας ενδεχομένως και πρόταση νόμου με την οποία θα προβάλλει την δική του εναλλακτική λύση απέναντι στον κυβερνητικό σχεδιασμό που δρομολογεί την άρση της όποιας προστασίας στις 30 Απριλίου. Το επόμενο διάστημα θα δώσει έμφαση στα κοινωνικά μέτωπα και συγχρόνως θα επιδιώξει να υπάρξει κοινό πεδίο δράσης με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις σε επίπεδο Βουλής.

Το θέμα συζητήθηκε διεξοδικά στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όπου κατά τις πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας προέταξε την αναγκαιότητα να επιμείνει το κόμμα σε πρωτοβουλίες για την ανάδειξη της ατζέντας του για τα κοινωνικά θέματα, το μεταναστευτικό και την εξωτερική πολιτική. Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε εκ νέου την εκτίμηση πως ενδεχομένως λόγω των εξελίξεων στο μεταναστευτικό αλλά και τις γεωπολιτικές εξελίξεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης να οχυρωθεί πίσω από εκλογές γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία θα πρέπει να είναι έτοιμος για να ξεδιπλώσει την δική του εναλλακτική στρατηγική.

Ως προς τα διαδικαστικά θέματα αποφασίστηκε πως μετά την ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα στις 22 Φεβρουαρίου, στις 23 θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης η οποία θα ασχοληθεί κυρίως με την έγκριση του προγράμματος ενόψει του Συνεδρίου.

Στην συνεδρίαση του οργάνου στελέχη της ΔΗΜΑΡ ζήτησαν τα θέματα που αφορούν το συνέδριο και την ανασυγκρότηση να συζητούνται και στα ενιαία όργανα της Προοδευτικής Συμμαχίας , θέμα για το οποίο ο πρόεδρος του κόμματος επιφυλάχθηκε να το διαχειριστεί το επόμενο διάστημα. Ζητήματα που αφορούν την διάκριση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ από τα στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας ξεπεράστηκαν άμεσα καθώς η πλειονότητα των στελεχών τάχθηκε υπέρ της διαμόρφωσης μίας νέας ενότητας που θα στηρίζεται στην κοινή προσέγγιση θεμάτων που αφορούν το πρόγραμμα.

Στη συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε πως θα πραγματοποιηθούν τέσσερα θεματικά συνέδρια για τον Πολιτισμό, την αγροτική πολιτική, την νεολαία και τον συνδικαλισμό.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας επέκρινε με σφοδρότητα την κυβέρνηση για την μείωση των σχολικών γευμάτων που οδηγούν σε λιποθυμίες από την πείνα μικρών μαθητών, την ώρα που το επιτελικό κράτος φροντίζει ώστε να βολέψει μετακλητους και να αλλάξει τους εργασιακούς νόμους υπέρ των εργοδοτών.

ΣΥΡΙΖΑΑλέξης Τσίπραςπροστασία πρώτης κατοικίας