Πολιτική|16.02.2020 15:13

Ο Βρούτσης βρήκε τον… (Χρήστο) Μάστορά του

Αντώνης Γκιόκας

Τελικά ένα «χτύπημα» στα κοινωνικά δίκτυα από έναν διάσημο τραγουδιστή ήταν αρκετή για να υπάρξει άμεση προσωπική δέσμευση από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θα αποκατασταθεί μια πραγματική αδικία. Αναφέρομαι στον γνωστό τραγουδιστή Χρήστο Μάστορα, που όπως πιθανότατα θα γνωρίζετε έθεσε το ζήτημα των μειωμένων συντάξεων των ομογενών μας από την Αλβανία ως προς την εθνική σύνταξη.

Ετσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης τού τηλεφώνησε και τον διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει άμεσα στην απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση – φράση που επανέλαβε την Παρασκευή και στη Βουλή. Οχι στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έρχεται, αλλά σε κάποιο άλλο στο προσεχές διάστημα. Πάντως, λίγες ημέρες πριν από την οργισμένη αντίδραση του νεαρού τραγουδιστή, το ΚΚΕ είχε φέρει το θέμα στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του, Χρήστου Κατσώτη, προς τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση. Εκτός από τους ομογενείς αφορά και τους αλλοδαπούς συνταξιούχους που βρίσκονται στη χώρα μας. Κοινός παρονομαστής, ότι τόσο οι ομογενείς όσο και οι ξένοι που δούλεψαν σχεδόν 30 χρόνια στη χώρα μας αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ορθώς προανήγγειλε τη διόρθωση της αδικίας ως προς τους ομογενείς – έστω και αν προηγήθηκε στην ενημέρωση ο τραγουδιστής έναντι της εθνικής αντιπροσωπείας. Χρειάστηκε, βλέπετε, μόλις μία ανάρτηση… Ξέρετε τι έκανε από την πλευρά του ο Βρούτσης πριν από λίγες ημέρες; Αντιμετώπισε τον βουλευτή του ΚΚΕ με ειρωνεία, διαστρέβλωσε εντελώς τα λόγια του και κατέφυγε σε ένα αδιανόητο ρατσιστικό κρεσέντο – όπως καταγγέλλουν τα στελέχη του Περισσού. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Χρήστος ΜάστοραςΓιάννης Βρούτσηςπαραπολιτικά