Πολιτική|18.02.2020 18:38

Απάντηση-χαστούκι ΥΠΕΞ σε Τσαβούσογλου: Στην Ελλάδα διαβιοί μόνο μουσουλμανική μειονότητα

Newsroom

Αμεση και αυστηρότατη ήταν η απάντηση της Αθήνας στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, περί τουρκικής μειονότητας στη Θράκη. «Στην Ελλάδα διαβιοί μόνο μουσουλμανική μειονότητα» επισημαίνουν Ελληνες αξιωματούχοι, προσθέτοντας: «Αρκεί μια απλή ανάγνωση της Συνθήκης της Λωζάνης».

«Στην Ελλάδα -που είναι όχι μόνο ιστορικό λίκνο της δημοκρατίας αλλά και μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα- διαβιοί με όρους απόλυτης ισονομίας και ισοπολιτείας μια μόνο μειονότητα: η μουσουλμανική» επισήμαναν χαρακτηριστικά διπλωματικές πηγές, με το «βλέμμα» στραμμένο στις παράδοξες και προκλητικές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Eν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επιτέθηκε εναντίον του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο Τσαβούσογλου ανέφερε πως «ο πρόεδρος μιας χώρας που λέγεται πως είναι η κοιτίδα της δημοκρατίας, τη μουσουλμανική τουρκική μειονότητα την αποκάλεσε ελληνική μουσουλμανική μειονότητ, παρά τις τόσες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Οτιδήποτε και να πείτε, η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης ήταν τουρκική εδώ και αιώνες και θα παραμείνει τουρκική».

T

υπουργείο ΕξωτερικώνΤούρκος υπουργός ΕξωτερικώνΠροκόπης Παυλόπουλος