Πολιτική|19.02.2020 20:33

Novartis: Τα επόμενα βήματα της Προανακριτικής και οι συσκέψεις στον Αρειο Πάγο

Newsroom

Την ώρα που η ΕΛ.ΑΣ. βγάζει ανακοινώσεις για τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες, «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμο Σαράφη» αφού δεν παρουσιάστηκαν στη ΓΑΔΑ για να καταθέσουν στην προανακριτική επιτροπή για τη Novartis, τα μέλη της αποφασίζουν την Πέμπτη τα επόμενα βήματά τους. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Σοφίας Φασουλάκη για το OPEN, η προσπάθεια των μελών της προανακριτικής επιτροπής να πάρει καταθέσεις από τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμο Σαράφη» χωρίς κουκούλα, έπεσε στο κενό. Κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής, να ληφθούν την Πέμπτη πολύ σημαντικές αποφάσεις γύρω από την υπόθεση με την προστασία των δύο μαρτύρων, δηλαδή «Αικατερίνης Κελέση» και «Μάξιμου Σαράφη».  

Πάντως, από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης υπάρχει σύσκεψη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, και πιο συγκεκριμένα μεταξύ του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του επόπτη κατά της Διαφθοράς, μετά την αναφορά που κατέθεσαν οι επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας να μην εκτελεστούν τα εντάλματα βίαιης προσαγωγής σε βάρος των δύο μαρτύρων. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι εισαγγελείς αναμένεται να απαντήσουν στην αναφορά των επτά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ζητούν να μην εκτελεστούν τα εντάλματα βίαιης προσαγωγής σε βάρος των προστατευόμενων μαρτύρων, χαρακτηρίζοντάς τα «παράνομα και καταχρηστικά».

Μόνο τρεις αστυνομικοί γνωρίζουν την ταυτότητά τους 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN TV, τα αληθινά στοιχεία των δύο προστατευόμενων μαρτύρων τα γνωρίζουν μόνο τρεις αστυνομικοί στην ΕΛ.ΑΣ., και ειδικότερα ο προϊστάμενος του Τμήματος Προστασίας Μαρτύρων, καθώς επίσης και δύο αστυνομικοί του συγκεκριμένου τμήματος που έχουν χρεωθεί τους κωδικούς τους. Αυτοί οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί πήγαν στα σημεία που είχε δηλώσει και η «Αικατερίνη Κελέση» και ο «Μάξιμος Σαράφης», τους κάλεσαν, επίσης, στα τηλέφωνά τους, αλλά εκείνοι δεν απαντούσαν. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι δύο αυτοί προστατευόμενοι μάρτυρες ζουν τη ζωή τους κανονικά, δεν φυλάσσονται ούτε έχουν αστυνομική προστασία 24 ώρες το 24ωρο. 

προστατευόμενοι μάρτυρεςΆρειος ΠάγοςΑικατερίνη ΚελέσηαστυνομίαΜάξιμος ΣαράφηςNovartis