Πολιτική|19.02.2020 22:11

Γεωργιάδης: Στη φυλακή ο Τσίπρας αν έβαλε τους μάρτυρες της Novartis να τα πουν

Newsroom

Στο στόχαστρο του Αδώνιδος Γεωργιάδη βρέθηκαν εκ νέου ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, και η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Ανάπτυξης αρχικά επιτέθηκε κατά της κυρίας Τουλουπάκη, λέγοντας ότι η εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς άφησε όμηρο τον ίδιο και τον κ. Αβραμόπουλο «χωρίς να έχει αποφασίσει αν θα μας ασκήσει δίωξη ή θα αρχειοθετηθεί η υπόθεση. Είναι και αυτό δείγμα της πολλαπλής ανικανότητας έως και εμπάθειας της κ. Τουλουπάκη. Τη Δευτέρα ο κ. Ζαχαρής έστειλε επιστολή στην κ. Τουλουπάκη που την κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς ότι ως προς το σκέλος της απόκρυψης στοιχείων από την αλληλογραφία του FBI έχει παραβιάσει το σύνταγμα και τον ποινικό κώδικα. Εγώ δεν θυμάμαι περίπτωση που ένας εισαγγελέας να κατηγορεί άλλη εισαγγελέα ότι έχει παραβιάσει το σύνταγμα».

«Πρώτα απ' όλα, η προκαταρκτική δεν είχε ζητήσει να βγει η κουκούλα από τους μάρτυρες. Απλά ψήφισε να εξετάσει τους μάρτυρες κατά τον ίδιο τρόπο που τους εξέτασε ο κ. Σοφουλάκης. Και η επιτροπή συνεννοήθηκε με την αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ., ώστε να προσέλθουν οι προστατευόμενοι με την ίδια ακριβώς αμφίεση που προσήλθαν στον κ. Σοφουλάκη. Όταν ο κ. Τσίπρας λέει ότι παρανομεί η προανακριτική είναι σαν να λέει ότι παρανόμησε ο κ. Σοφουλάκης. Θα ήταν εξωφρενικό να ισχυριζόμασταν ότι ο αντεισαγγελέας που διερευνά τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες της κυρίας Τουλουπάκη έχει παρανομήσει» συμπλήρωσε σχετικά με το ότι η προανακριτική επιτροπή «προσπαθεί να βγάλει τις κουκούλες από τους προστατευόμενους μάρτυρες».

«Είναι δυνατόν να ολοκληρώσει η προανακριτική την έρευνά για τον κ. Παπαγγελόπουλο εάν δεν εξεταστούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες;» διερωτήθηκε στη συνέχεια.

«Αυτό που κατέθεσαν οι τέσσερις εισαγγελείς ήταν ότι παρενέβαινε ο κ. Παπαγγελόπουλος στις ενέργειες των εισαγγελέων ώστε να κατηγορηθούν πολιτικά πρόσωπα και αν βγει ευνοημένος ο κ. Τσίπρας, αν αυτό αποδειχθεί στην πράξη από δικαστήριο η προβλεπόμενη ποινή είναι ισόβια κάθειρξη. Το έχει εξηγήσει και ο κ. Βενιζέλος», πρόσθεσε.

«Από την αρχή είχαμε πει ότι για να βάλουμε στο κάδρο κάποιον θα πρέπει να προκύψουν στοιχεία. Μέχρι στιγμής ευθεία αναφορά στον κ. Τσίπρα, δεν έγινε. Παρεμπίπτουσα μόνο. Θα μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί: Μόνος του ο κ. Παπαγγελόπουλος αποφάσισε να παραβιάσει το πολίτευμα και ο πολιτικός του προϊστάμενος επί τέσσερα χρόνια δεν κατάλαβε τίποτα; Είναι εύλογο ερώτημα αλλά δεν πας έναν πρώην πρωθυπουργό σε ειδικό δικαστήριο βασιζόμενος σε εύλογο ερώτημα. Όμως, εάν ο μάρτυρας “Σαράφης” την ώρα που καταλαβαίνει ότι ήρθε η ώρα της αλήθειας, πει συγγνώμη αλλά με πήραν στο Μέγαρο Μαξίμου και με έβαλαν να πω όσα είπα, τότε ο κ. Τσίπρας πρέπει να πάει στο ειδικό δικαστήριο» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Μετά τις καταθέσεις των εισαγγελέων, έχει προκύψει ότι η κυρία Τουλουπάκη αμελούσε να κάνει καίριες ερωτήσεις. Μας λέει η κυρία Τουλουπάκη ότι έκρινε αξιόπιστο έναν μάρτυρα που πήγε 28 φορές για κατάθεση, ξαφνικά, εντελώς τυχαία θυμήθηκε ότι ο κ. Λοβέρδος δωροδοκήθηκε. Είναι αδύνατον να ολοκληρώσει η Προανακριτική τις εργασίες της χωρίς να καταθέσουν οι προστατευόμενοι. Είναι τα κομβικότερα πρόσωπα... Αν δεν μπορούν να τεκμηριώσουν τις καταγγελίες τους τότε θα πρέπει να πουν ποιος τους έβαλε να πουν όσα είπαν. Και εάν αποδειχθεί ότι τους έβαλε να τα πουν ο Παπαγγελόπουλος μέσα ο Παπαγγελόπουλος. Αν τους έβαλε ο Πολάκης μέσα ο Πολάκης. Αν τους έβαλε η Τουλουπάκη μέσα η Τουλουπάκη. Αν τους έβαλε ο Τσίπρας, πρέπει να πάει φυλακή ο Τσίπρας» κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Άδωνις ΓεωργιάδηςNovartisΕλένη ΤουλουπάκηΔημήτρης Παπαγγελόπουλοςπροανακριτική