Πολιτική|07.12.2018 17:31

Γεωργιάδης: Το όνομα του Αντετοκούνμπο είναι γλωσσοδέτης (video)

Newsroom

Απάντηση στο γιατί ανέφερε το όνομα του αστέρα του NBA Γιάννη Αντετοκούνμπο εντελώς λάθος έδωσε την Παρασκευή (7/12) ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο κανάλι της Βουλής. Ο βουλευτής της ΝΔ σε συζήτηση που είχε πάνελ το βράδυ της Τετάρτη είπε αρκετές φορές λανθασμένα το επίθετο του Έλληνα μπασκετμπολίστα προφέροντας τον ως  «Ακενοτούμπο».

«Oτι είναι λίγο γλωσσοδέτης το όνομα του θέλω να είμαι ειλικρινής, είναι και για αυτό το έκανα λάθος. Είπα το ακριβώς ανάποδο από αυτό που έγραψαν στο διαδίκτυο. Το επιχείρημα μου σε μια κουβέντα για το αν η συμφωνία των Πρεσπών με το "nationality" είναι η εθνότητα ή η ιθαγένεια είπα δείτε το παράδειγμα του Αντετοκούνμπο. Δεν γνώριζα ότι έχει γεννηθεί στην Ελλάδα, νόμιζα ότι έχει γεννηθεί στην Αφρική, δεν το είπα υποτιμητικά.

Έχει πάρει την ελληνική ιθαγένεια, είναι Έλληνας γιατί έχει πάρει το nationality. Άρα όταν παίρνεις το nationality είσαι Έλληνας. Άρα και ο κάτοικος των Σκοπίων όταν πάρει το nationality Μακεδόνας, θα είναι Μακεδόνας. Οι Σκοπιανοί θα είναι μακεδόνες όπως ο Αντετοκούνμπο είναι Έλληνας. Τον έφερα ως παράδειγμα για να εξηγήσω τη συμφωνία των Πρεσπών».

Ο  Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε παράλληλα ότι με τις αναφορές του δεν ήθελε να υποτιμήσει τον Έλληνα σούπερ σταρ αλλά αντιθέτως τον τιμά και τον σέβεται για ένα ακόμα ιδιαίτερο λόγο: «Ο Αντετοκούνμπο την πήρε την ιθαγένεια από την κυβέρνηση Σαμαρά, τον σεβόμαστε, τον τιμούμε, τον αγαπάω όχι γιατί είναι φανταστικός παίκτης αλλά γιατί έχει κάτι που με συγκινεί φοβερά. Πάει στην Αμερική, υψώνει την ελληνική σημαία, αγκαλιάζει την ελληνική σημαία και τραγουδά τον εθνικό ύμνο με μία υπερηφάνεια ανατριχιαστική. Για αυτό τον σέβομαι και τον αγαπώ πραγματικά».

Η απάντηση του Άδωνι Γεωργιάδη στο παρακάτω βίντεο

(από το 42:16)

Γιάννης ΑντετοκούνμποΆδωνις Γεωργιάδης