Πολιτική|07.12.2018 17:37

Στη Δικαιοσύνη το πόρισμα της Εξεταστικής για την Υγεία

Κατερίνα Τζαβάρα

Στη Δικαιοσύνη διαβίβασε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία που ο ίδιος είχε λίγο νωρίτερα παραλάβει από το προεδρείο της.

Το αντίγραφο του πορίσματος διαβιβάστηκε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, όπως είχε αποφασίσει κατά την τελευταία συνεδρίασή της η Εξεταστική Επιτροπή.

Προκειμένου το πόρισμα να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής θα πρέπει σύμφωνα με όσα προβλέπει ο Κανονισμός να διατυπωθεί σχετικό αίτημα υπογεγραμμένο από 60 βουλευτές.

Η οδός που ακολουθήθηκε είναι γνωστή και από άλλες περιπτώσεις όπως αυτή για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ χωρίς να αποκλείεται να έρθει και στην Ολομέλεια.

Το πόρισμα που συντάχθηκε από την πλειοψηφία της Εξεταστικής Επιτροπής εκτείνεται σε δύο τόμους (1273 σελίδες) και όπως τόνισε παραλαμβάνοντάς το ο κ. Βούτσης «πάρα πολλά θέματα τα οποία έρχονται στην επιφάνεια, τεκμηριώνονται και εμπλουτίζονται με στοιχεία στα επιμέρους κεφάλαια αυτού του πορίσματος, κάνουν ευρεία την αίσθηση της κοινής γνώμης, που υπήρχε εξαρχής ότι σε αρκετούς χώρους στον πολύ κρίσιμο κοινωνικά τομέα της Υγείας, υπήρξαν πολύ σοβαρά προβλήματα και ήταν μία από τις αιτίες που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία». Όπως είπε χαρακτηριστικά, το πλούσιο αυτό υλικό «εναρμονίζεται με την πάγια εντολή του λαού να μη μπαίνουν οι υποθέσεις κάτω από το χαλί, αλλά να υπάρχει ενδελεχής έλεγχος».

υγείαΝίκος Βούτσηςπόρισμαεξεταστική επιτροπή