Πολιτική|22.02.2020 21:36

Απειλή για τους Έλληνες οι μετανάστες σύμφωνα με δημοσκόπηση της Kapa Research

Newsroom

Καθολική είναι η αρνητική θέση των Ελλήνων για το αν έχουν επηρεάσει αρνητικά τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου οι μεταναστευτικές ροές, όπως εκτιμά το 90% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση που της Kappa Research για λογαριασμό της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι 65% των ερωτηθέντων θεωρούν τους πρόσφυγες - μετανάστες απειλή για την Ελλάδα, με το μεγαλύτερο ποσοστό θετικών απαντήσεων να προέρχεται από Χιώτες (71%). Μάλιστα, σε σχέση με προηγούμενη έρευνα του Σεπτεμβρίου, το ποσοστό των θετικών απαντήσεων στη συγκεκριμένη ερώτηση καταγράφει αύξηση εννέα μονάδων.

Η συμβολή του κράτους στη διαχείριση του ζητήματος αξιολογείται αρνητικά και μάλλον αρνητικά από 87%, ενώ ανάλογα αρνητική είναι η στάση απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση (91%), στον ΟΗΕ (70%) και στις ΜΚΟ (87%).

Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων ζητεί αυστηρότερο έλεγχο των ΜΚΟ (85%). Επιπλέον, το 77% τάσσεται υπέρ του αποτελεσματικότερου διαχωρισμού προσφύγων και οικονομικών μεταναστών, με επαναπροώθηση των τελευταίων στην Τουρκία ή στις χώρες προέλευσης. Στο ερώτημα της επίταξης εκτάσεων για τη δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων οι αρνητικές απαντήσεις αντιστοιχούν στο 80% των ερωτηθέντων.

Δείτε όλη την έρευνα εδώ

μεταναστευτικόKapa Research