ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση πρέπει να αποσυμφορήσει τα νησιά
NewsroomΓια τις εξελίξεις στο προσφυγικό με την αύξηση των μεταναστευτικών ροών τοποθετήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην αποσυμφόρηση των νησιών.
«Οι εξελίξεις που έχουν προκύψει λόγω της ραγδαίας αύξησης των προσφυγικών ροών, επιβάλλουν τη λήψη άμεσων μέτρων που θα ανακουφίσουν τα νησιά μας», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλώντας την κυβέρνηση «να εγκαταλείψει άμεσα τις ιδεοληψίες της και να προχωρήσει χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση στην αποσυμφόρηση των νησιών με τη μεταφορά ευπαθών ομάδων, σήμερα κιόλας, στην ενδοχώρα».
Καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής: «Φτάνει πια με τους μικροκομματικούς υπολογισμούς και τις προχειρότητες. Η πρώτιστη ευθύνη της κυβέρνησης τούτες τις ώρες είναι να μην επιτρέψει να αποσταθεροποιηθούν άλλο τα ακριτικά νησιά μας, γιατί τότε είναι που θα δικαιώσει πλήρως την επιλογή Ερντογάν να χρησιμοποιήσει τους πρόσφυγες ως εργαλείο για την επίτευξη των γεωπολιτικών του επιδιώξεων».
- Τραμπ και Σι «ξαναγράφουν» τη σχέση τους: Σταθερότητα και «ανοιχτές πόρτες», αρκεί να μην γίνει λάθος με την Ταϊβάν
- Ηλιούπολη: Μάχη δίνει στη ΜΕΘ η 17χρονη - Τι ερευνούν οι Αρχές
- Περιστέρι: Σε 27 τ.μ. με σκουπίδια ζούσαν τα έξι παιδιά - Είχαν γίνει και άλλες καταγγελίες
- Απόψε ο Β΄ Ημιτελικός της Eurovision 2026 - Η εμφάνιση της Κύπρου και οι χώρες που φαίνεται να προκρίνονται