ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση πρέπει να αποσυμφορήσει τα νησιά
NewsroomΓια τις εξελίξεις στο προσφυγικό με την αύξηση των μεταναστευτικών ροών τοποθετήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην αποσυμφόρηση των νησιών.
«Οι εξελίξεις που έχουν προκύψει λόγω της ραγδαίας αύξησης των προσφυγικών ροών, επιβάλλουν τη λήψη άμεσων μέτρων που θα ανακουφίσουν τα νησιά μας», τονίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καλώντας την κυβέρνηση «να εγκαταλείψει άμεσα τις ιδεοληψίες της και να προχωρήσει χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση στην αποσυμφόρηση των νησιών με τη μεταφορά ευπαθών ομάδων, σήμερα κιόλας, στην ενδοχώρα».
Καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής: «Φτάνει πια με τους μικροκομματικούς υπολογισμούς και τις προχειρότητες. Η πρώτιστη ευθύνη της κυβέρνησης τούτες τις ώρες είναι να μην επιτρέψει να αποσταθεροποιηθούν άλλο τα ακριτικά νησιά μας, γιατί τότε είναι που θα δικαιώσει πλήρως την επιλογή Ερντογάν να χρησιμοποιήσει τους πρόσφυγες ως εργαλείο για την επίτευξη των γεωπολιτικών του επιδιώξεων».
- «Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
- «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- «Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων