Πολιτική|25.10.2018 21:11

Συνήγορος Παπαντωνίου: Δεν είναι παράνομη η μεταφορά χρημάτων

Newsroom

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Open και την Έλλη Στάη, ο συνήγορος υπεράσπισης του Γιάννου Παπαντωνίου τόνισε ότι ο πελάτης του υφίσταται μια μεγάλη προσωπική ταλαιπωρία. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, είναι «προσεκτικός για ζητήματα που καλείται να αποφασίσει η Δικαιοσύνη», προσθέτοντας πως «καθήκον ημών των νομικών είναι να διαφυλάξουμε και το κύρος της Δικαιοσύνης». 

Αναφερόμενος στους λόγους που δεν έπεισε ο Γιάννος Παπαντωνίου κατά τη μαραθώνια απολογία του, ο κ. Χαραλαμπάκης σχολίασε πως «στόχος της ανάκρισης δεν είναι να κρίνει την επίμαχη υπόθεση και να αξιολογήσει τη δικογραφία. Η ανάκριση συλλέγει αποδεικτικό υλικό. Η προφυλάκιση στηρίζεται σε άλλα κριτήρια, όπως ο κίνδυνος φυγής από τη χώρα».

Τι υποστήριξε για τη μεταφορά χρημάτων

«Η μεταφορά χρημάτων σε δεσμίδες, όπως την περιγράφει ο επιχειρηματίας δεν είναι παράνομη ούτε την αρνείται ο Γιάννος Παπαντωνίου», ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open o συνήγορος του πρώην υπουργού, Αρης Χαραλαμπάκης.

«Το βασικό ζητούμενο είναι από που προέρχονται αυτά τα χρήματα. Αν δεν προέρχονται από παράνομη δραστηριότητα τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά. Τέλος ο συνήγορος του Γιάννου Παπαντωνίου σχετικά με την πρώτη επίσκεψή του στις φυλακές Κορυδαλλού σχολίασε πως συζήτησαν τα επόμενα βήματα, αλλά δεν έχουν αποφασιστεί οι επόμενες κινήσεις μετά την προφυλάκιση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ.

Γιάννος Παπαντωνίου