Πολιτική|03.03.2020 23:15

Μία «ασύμμετρη» πολιτικά παρέα στην παλαιά Βουλή

Αντώνης Γκιόκας

Ένα βράδυ στην Αθήνα, στην Παλαιά Βουλή, βρέθηκαν µαζί ο Κώστας Καραµανλής, ο Βαγγέλης Μεϊµαράκης, ο Νίκος Παππάς, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος και ο Χρήστος Σταϊκούρας. Τι µπορεί να έφερε στον ίδιο χώρο τον πρώην πρωθυπουργό, τον πρώην αρχηγό της Ν∆, το «δεξί χέρι» του Αλέξη Τσίπρα, τον άνθρωπο που οραµατιζόταν την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, τον πρώην υπουργό Επικρατείας του Καραµανλή και τον νυν υπουργό Οικονοµικών; Η παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Στέφου «2015 – Καύσωνας στην Αθήνα», όπου πραγµατεύεται τα γεγονότα του κρίσιµου εκείνου καλοκαιριού – κυρίως από την πλευρά της Νέας ∆ηµοκρατίας.

Θέλω να σας µεταφέρω ότι οι χαιρετισµοί του Παππά µε τους νεοδηµοκράτες ήταν κάτιπαραπάνω από τυπικοί. Ιδιαίτερα µε τον Βαγγέλη. Ξέρετε µε ποιον δεν αντάλλαξε ούτε βλέµµα; Με τον πρώην σύντροφό του Λαφαζάνη, καθώς ο επικεφαλής της ΛΑΕ τον θεωρεί υπεύθυνο για τις διαρροές περί της δήθεν πρότασής του να εισβάλουν στο Νοµισµατοκοπείο. Το πιο ενδιαφέρον που µάθαµε από την εκδήλωση ήταν πως τον Νίκο Παππά και τον Θόδωρο Ρουσόπουλο δεν τους ενώνει µόνο το -σχεδόν- ίδιο υπουργικό χαρτοφυλάκιο που ανέλαβαν µε διαφορά κάποιων ετών, αλλά και η Καισαριανή, στην οποία έζησαν και οι δύο. Στην ίδια, µάλιστα, πολυκατοικία για ένα διάστηµα. Τότε ο Παππάς ήταν παιδάκι και ο Ρουσόπουλος νεαρός δηµοσιογράφος, στέλεχος του Ρήγα Φεραίου, της Νεολαίας του ΚΚΕ Εσωτερικού. Με απλά λόγια, σύντροφος -εκείνη την εποχή- του πατέρα του Νίκου, Στέλιου Παππά..

O Θόδωρος Ρουσόπουλος με επιστολή του απάντησε στο παραπάνω δημοσίευμα του Εθνους της Κυριακής. Η απάντησή του αναφέρει:

«Αγαπητέ κ. Διευθυντά

Μετά από χρόνια επανάληψης μιας «πληροφορίας» αυτή καθίσταται αστικός μύθος. Χαίρομαι που επιτέλους έγινε και η ταπεινότης μου μέρος ενός κάποιου αστικού μύθου, έστω κι αν αυτός αφορά την λαϊκή πλην αγαπημένη συνοικία των παιδικών μου χρόνων, Καισαριανή.

Όχι δεν υπήρξα μέλος καμιάς νεολαίας, όπως γράφει ο συντάκτης σας θύμα του παραπάνω μύθου. Ο λόγος απλός: Ήθελα από τα εφηβικά μου χρόνια να γίνω δημοσιογράφος και πίστευα –και συνεχίζω να πιστεύω- πως ο δημοσιογράφος οφείλει να είναι απέναντι από κάθε κόμμα και κάθε εξουσία. Έτσι η πρώτη μου ένταξη ως κομματικού στελέχους έγινε σε μεγάλη ηλικία, όταν αποφάσισα να δεχθώ την πρόταση του Κώστα Καραμανλή να γίνω εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά τα λοιπά δίκιο είχε ο συντάκτης σας στην ίδια πολυκατοικία δίπλα στο Σκοπευτήριο, που ακόμη είναι το πατρικό μου, είδε το πρώτο φως της ζωής ο Νίκος Παππάς. Εγώ τότε ήμουν 13 ετών και θυμάμαι το μωράκι του ισογείου να ταράζει την ησυχία με το κλάμα του. Αργότερα μας «τάραξε» διαφορετικά αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Θόδωρος Ρουσόπουλος»

παραπολιτικάΒουλήΚώστας Καραμανλής