Πολιτική|04.03.2020 21:19

Δένδιας: «Οργανωμένα από την Τουρκία τα γεγονότα στα σύνορα»

Newsroom

Για οργανωμένη επιχείρηση που κατευθύνεται και ενθαρρύνεται από την κυβέρνηση της Τουρκίας, μίλησε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, αναφερόμενος στα γεγονότα των τελευταίων ημερών στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας.

Μετά την ενημέρωση που έκανε στους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στην ανάγκη για συλλογική αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει ανακύψει στα σύνορα της Ελλάδας. «Η Ελλάδα και η Ευρώπη δέχονται αιφνίδια και μαζική πίεση από μετακινήσεις στα ανατολικά χερσαία και θαλάσσια σύνορα τους. Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι πρόκειται για οργανωμένη επιχείρηση που ενθαρρύνεται και κατευθύνεται από την κυβέρνηση και τις αρχές της γειτονικής μας χώρας».

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στις κινήσεις που έγιναν σε διπλωματικό επίπεδο, με σημαντικότερη την επίσκεψη της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Έβρο. «Το μήνυμα που βγήκε απ΄την επίσκεψη αυτή ήταν σαφές. Το ζήτημα αφορά όλη την Ευρώπη και συνεπώς απαιτείται συλλογική αντιμετώπισή του. Την Παρασκευή, μετά από το σημερινό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, το θέμα θα τεθεί και στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων. Τη σύγκληση και των δύο συμβουλίων την έχει ζητήσει η Ελλάδα».

«Αναμένουμε από τους Ευρωπαίους εταίρους μας τη συμπαράστασή τους στην Ελλάδα και την ενιαία στάση απέναντι στη διαμορφούμενη για την Ευρωπαϊκή Ένωση απειλή» είπε ο κ. Δένδιας και κατέληξε: «Θεωρούμε απόλυτα απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται ανθρώπινες ψυχές, άνθρωποι δυστυχισμένοι που προσπαθούν να επιβιώσουν και να πετύχουν μια καλύτερη ζωή για να επιτευχθούν πολιτικοί στόχοι της εξ' ανατολών γείτονος».

ΤουρκίαΝίκος ΔένδιαςπροσφυγικόΈβρος