Πολιτική|05.03.2020 21:39

Δημοσκόπηση: Διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom

Με 14 μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ. Συγκεκριμένα το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 39% και ο ΣΥΡΙΖΑ 25%. Τρίτο κόμμα το Κίνημα Αλλαγής με 6,5%, ενώ η Ελληνική Λύση περνά στην τέταρτη θέση με 5,5%, περνώντας το ΚΚΕ που συγκεντρώνει 5%. Το ΜέΡΑ 25 μένει εκτός Βουλής με 2,5%. Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 45% έναντι 26% του Αλέξη Τσίπρα.

Από την άλλη πλευρά το 76% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης για την φύλαξη των συνόρων στον Εβρο κινούνται σε θετική κατεύθυνση έναντι μόλις 18% που πιστεύει το αντίθετο. Μάλιστα όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως «αριστεροί» (45%)  εγκρίνουν την στάση της κυβέρνησης . Οι κεντροαριστεροί (78%), οι κεντρώοι (89%) είναι θετικοί ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των κεντροδεξιών και δεξιών εγκρίνει τις κυβερνητικές ενέργειες.

Την ίδια ώρα οκτώ στους δέκα ερωτηθέντες ανησυχούν τόσο για την στάση της Τουρκίας όσο και για τα ελληνοτουρκικά θέματα. Ακόμη  το 83% ανησυχεί από αρκετά έως πολύ για το προσφυγικό-μεταναστευτικό μετά τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Επίσης είναι μοιρασμένες οι απαντήσεις στο εάν η δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου είναι στη σωστή ή στη λάθος κατεύθυνση.

Αναφορικά με τον κοροναϊό το 42% εκφράζει ανησυχία για μια επιδημία μετά και τα νέα κρούσματα στη χώρα μας. Το 26% ανησυχεί μέτρια. Τέλος το 26% ανησυχεί λίγο έως καθόλου.

μεταναστευτικόΚορονοϊόςΔημοσκόπηση Pulse