Πολιτική|06.03.2020 17:29

Πολάκης: Χριστιανοταλιμπανισμός ότι δεν κολλάει ο κοροναϊός από τη Θεία Κοινωνία

Newsroom

Στα μέτρα πρόληψης του κοροναϊού αναφέρθηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή. Μάλιστα χαρακτήρισε «χριστιανοταλιμπανισμό» το γεγονός ότι σταματούν εκδηλώσεις από τη μία και από την άλλη δεν έχει βγει μια ανακοίνωση για την Αγία Μετάληψη από το ίδιο κουτάλι… για να μην μουτρώσουν οι ιερωμένοι.

«Είδα τον παλαιό μου συμμαθητή και καθηγητή οικονομικών της Υγείας Ηλία Μόσιαλο να μασάει τα λόγια τα λόγια του για το εάν μεταδίδεται από μετάληψη ο κορονοϊός. Έλεος! Φοβάται μην του πουν κουβέντα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης. 

«Ειδικά τώρα μετά τον κακό και λάθος χειρισμό στην Πάτρα… Δεν μπορεί να σταματάμε συγκεντρώσεις όπως το καρναβάλι και από την άλλη στις εκκλησίες να αφήνουμε να πίνουν από το ίδιο από κουτάλι… Αυτό είναι χριστιανοταλιμπανισμός, βάλτε τον ΕΕΟΔΥ να βγάλει ανακοίνωση. Σοβαρευτείτε, δεν είναι θέμα μη μουτρώσουν οι ιερωμένοι, άλλες Εκκλησίες το έκαναν αυτό…» συνέχισε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Υγείας δεν πήρε κάποια θέση για τα όσα λέγονται σχετικά με τη Θεία Κοινωνία ενώ εμφανίστηκε καθησυχαστικός όσον αφορά τις κινήσεις του Συστήματος Υγείας. Ακόμη υποστήριξε ότι μειώθηκε η προσέλευση στα κέντρα αιμοδοσίας λόγω κοροναϊού. Επίσης είπε πως «προσπαθούμε να βρούμε και χώρους εκτός νοσοκομείων» ενώ συμπλήρωσε πως η κατάσταση εκτιμάται καθημερινά.

«Είμαστε σε διαρκή επαφή με ΠΟΥ και το κέντρο λοιμώξεων, ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών» είπε ακόμη ο κ. Κοντοζαμάνης. Τέλος κατέληξε λέγοντας ότι δεν υπήρξαν παραλείψεις ή λάθη στην Πάτρα, λέγοντας πως «βλέπουμε τι γίνεται παγκοσμίως. Να το αντιμετωπίσουμε όλο μαζί, με επιτυχία. Μπήκαμε σε δεύτερη φάση για αντιμετώπιση περιστατικών».

θεία κοινωνίαΚορονοϊόςΠαύλος Πολάκης