Πολιτική|08.03.2020 14:04

Κοροναϊός: Έκτακτη συνάντηση Κικίλια - Μητσοτάκη στο Μαξίμου, ανακοινώνονται μέτρα

Newsroom

Ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τα μέτρα αναχαίτισης της διάδοσης του κοροναϊού. Στη σύσκεψη μετείχαν η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Υγείας Β.Κικίλιας, ο Υφυπουργός Υγείας Β.Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Εργου  Α.Σκέρτσος, ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στ.Πέτσας, ο Γ.Γ. του Πρωθυπουργού Γρ.Δημητριάδης, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Ν.Χαρδαλιάς και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτ.Τσιόδρας.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από το υπουργείο Υγείας στο οποίο μετέβη ο Βασίλης Κικίλιας, από όπου και θα ανακοινωθούν τα μέτρα που λαμβάνει η πολιτεία και θα αφορούν από την οικονομία, μέχρι τους χώρους συνάθροισης των πολιτών καθώς και τα σχολεία.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, δεν θα κλείσουν όλα τα σχολεία της χώρας, αλλά θα συνεχίσει να ακολουθείται η ίδια τακτική που ακολουθείται μέχρι στιγμής, δηλαδή το σταδιακό κλείσιμο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε σχέση με την εμφάνιση κρουσμάτων. 

Νέα σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών - Ποια μέτρα «κλειδώνουν»

Μέτρα επί μέτρων επεξεργάζεται η κυβέρνηση κλειδώνοντας σχέδιο πολλαπλών παρεμβάσεων που θα ξεδιπλώνονται σταδιακά, εφόσον απαιτείται, με στοχευμένο τρόπο και σταδιακά, για τη στήριξη της οικονομίας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Το σχέδιο δράσης της κυβέρνησης και το υπερνοσοκομείο στην Πάτρα

Σχετικά με τα µέτρα για την ανακοπή της επέλασης του ιού στη χώρα µας, πληροφορίες τονίζουν πως σε έναν µεγάλο βαθµό υιοθετούνται προτάσεις του καθηγητή του LSE Ηλία Μόσιαλου, ενός από τους πρώτους επιστήµονες που µίλησαν για αποκλεισµούς χώρων συνάθροισης, όπως σχολείων, εκκλησιών και καρναβαλικών εκδηλώσεων. Προς αυτή την κατεύθυνση, ο κ. Μόσιαλος είχε προτείνει εξαρχής να κλείσουν τα σχολεία, ώστε να µη γίνει διασπορά του ιού, εάν έχουµε ραγδαία αύξηση των κρουσµάτων. Την πρότασή του, η οποία αρχικά είχε προκαλέσει αντιδράσεις, αποφάσισε να υιοθετήσει τελικώς η κυβέρνηση, περιορίζοντας ωστόσο τα λουκέτα των σχολείων και των πανεπιστηµίων µόνο στις πληττόµενες περιοχές, αλλά για µεγάλο χρονικό διάστηµα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Εν τω μεταξύ, το τελευταίο 24ωρο, 363 δείγματα βγήκαν αρνητικά, σε όλη τη χώρα.

Αναλυτικά:

203 στην Αττική
68 στην Αχαΐα
44 στη Θεσσαλονίκη
27 στην Ηλεία (Αμαλιάδα)
3 στα Ιωάννινα
3 στην Πτολεμαΐδα
3 στο Άργος
2 στα Χανιά
2 στην Κέρκυρα
2 στην Κεφαλλονιά
και από 1 σε Τρίπολη, Σάμο, Καλαμάτα, Ζάκυνθο, Χαλκίδα, Ηράκλειο

ΚορονοϊόςΜαξίμου