Πολιτική|09.03.2020 21:27

Κυριάκος Μητσοτάκης: Live η ομιλία στο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ

Newsroom

Στο Βερολίνο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Το ενδιαφέρον εστιάζεται στη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Ταυτόχρονα όμως και στο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ του Βερολίνου είναι ευθεία η στόχευση εξίσου στην εμβάθυνση των διμερών οικονομικών σχέσεων και την εντατικοποίηση του εμπορίου, όπως άλλωστε είχε ανακοινώσει ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Πέρα από τον πρωθυπουργό και τους κ. Γεωργιάδη και Φραγκογιάννη, στο Οικονομικό Φόρουμ θα μιλήσουν από την πλευρά της κυβέρνησης ο υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για τις Ιδιωτικές Επενδύσεις και τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, Γιάννης Τσακίρης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για την Έρευνα και την Τεχνολογία, Χρίστος Δήμας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για θέματα Βιομηχανίας και Εμπορίου, Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αρμόδιος για θέματα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, Γεράσιμος Θωμάς, και η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου. Θα συμμετέχει επίσης ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ του υπουργείου Ανάπτυξης, Νίκος Μαντζούφας.

Το Φόρουμ του Βερολίνου φιλοξενείται στο «Μέγαρο της Γερμανικής Οικονομίας - Haus der Deutschen Wirtschaft».

Τη διεξαγωγή του αποφάσισαν από κοινού ο Έλληνας πρωθυπουργός και η Γερμανίδα καγκελάριος κατά την επίσημη επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει πέρυσι στο Βερολίνο ο κ. Μητσοτάκης. Η διοργάνωση υποστηρίζεται από τις κυβερνήσεις και των δύο χωρών, τελώντας υπό την εποπτεία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Ελλάδας, Άδωνι Γεωργιάδη και του Ομοσπονδιακού υπουργού Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, Πέτερ Αλτμάι

Κυριάκος Μητσοτάκης